Din obsesia de a controla tot ce mişcă-n ţara asta, rîul, ramul, SRI a infiltrat toate structurile statului, inclusiv presa. Infiltrarea se face cu ciutani ambiţioşi, rataţi profesional, care au absolvit de regulă Academia de Informaţii, sau cu cătane bătrîne, provenite din fosta Securitate, care şi-au irosit viaţa încercînd să se amăgească cu ideea că sînt indispensabile. În cel de al doilea episod al serialului nostru o să vă dezvăluim lucruri şocante despre o speranţă a SRI, Mireille Rădoi, plantată într-o zonă a societăţii civile, care a preluat frînele puterii de la o cătană bătrînă. Rădoi a fost extrasă pentru a fi lansată în alegerile politice, pe cînd zona cu pricina geme pe mai departe de cătane ratate. Să nu vă amăgiţi cu speranţa că SRI este un artizan al democratizării ţării. O asemenea politică subversivă sfîrşeşte prin a distruge ultimele punţi de solidaritate dintre oameni. Mai departe domneşte întunericul, în care nişte canalii cu ochi fosforescenţi se urmăresc reciproc, sfîrşind prin a se devora pînă la ultima.
Pe 17 noiembrie a.c. a avut loc o operaţiune de extragere a unui ofiţer acoperit al SRI din zona critică a Executivului. Este vorba despre Mireille-Carmen Rădoi, directorul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CERT-RO), o autoritate controlată de SRI, din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI). Rădoi a cîştigat postul de director al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) în urma unui concurs cu dedicaţie, aranjat de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi se pregăteşte acum pentru alegeri, ca membru al PDL şi consilier local la sectorul 4. În 2007, Rădoi a candidat la alegerile europarlamentare, din partea PLD-Stolojan. N-a avut notorietatea suficientă pentru a-şi adjudeca locul de eurodeputat. Poate că găselniţa de acum a PDL este tocmai aceea de a provoca un scandal care s-o aibă în epicentru pe Rădoi, pentru ca specialista lui peşte să intre în memoria reziduală a publicului, dat fiind faptul că a surclasat doi candidaţi cu studii în biblioteconomie şi l-a dat jos pe fostul director al BCU, Mircea Regneală, un reputat specialist în bibliologie, şeful catedrei de Biblioteconomie şi ştiinţa informării din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti şi preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din Învăţămînt.
Vă prevenim din start că Rădoi este o făcătură, un produs tipic al tranziţiei, iar impresionantul ei cv nu este decît praf în ochii proştilor. Rădoi s-a născut în Craiova, în 1974, în familia lui Iulian şi a Gheorghiţei Rădoi. În 1996, a absolvit Academia Naţională de Informaţii, administrată de SRI, ca şefă de promoţie. N-a strălucit prin nimic deosebit, şi lucrul acesta se poate vedea din bîlbele prin care încearcă să-şi acopere lipsa de pregătire în domeniu, prilejuite de cele cîteva apariţii la televiziune, unde a perorat total nesigură pe ea pe diverse probleme de securitate. În cadrul academiei de informaţii, Rădoi a cultivat relaţii intime cu mai mulţi profesori sau şefi ai SRI. A ajuns suspect de repede conferenţiar universitar doctor în comunicare politică şi discipline euro-atlantice şi predă la Facultatea de sociologie şi asistenţă socială a Universităţii din Bucureşti, la Colegiul Naţional de Apărare şi la SNSPA. Lucrările ei sînt, în cele mai multe cazuri, compilaţii după titluri şi teme consacrate din literatura de specialitate euro-americană. Este membru în consiliul de administraţie al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Informatică, aflat sub tutela Ministerului Comunicaţiilor, în cadrul căruia funcţionează CERT-RO, consilier personal al ministrului Comunicaţiilor şi director de cabinet la MCSI.
A lucrat cu ministrul Apărării Mihai Stănişoară şi cu Romeo Raicu, preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra SIE. A visat să ajungă şeful Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii sau măcar consilier pentru probleme de securitate al prim-ministrului Emil Boc. N-a fost să fie şi a trebuit să slujească patria sub steagul SRI, în posturi de răspundere mai mică. A fost numită director la CERT-RO în locul colonelului (r) SRI Gheorghe Mureşan, fost ofiţer de Securitate. Va fi păstrat în rîndurile SRI şi va fi numit director adjunct al Institutului de Tehnologii Avansate din cadrul SRI, fosta unitate TONOLA. Din motive de presupusă cosmetizare instituţională, Mureşan a fost extras din Ministerul Comunicaţiilor, în cadrul unei operaţiuni mai ample desfăşurate începînd din 2008, în urma căreia vor fi lăsaţi la vatră o mulţime de ofiţeri acoperiţi sau de rezervişti ai SRI. Aparent, semnalele primite din partea instituţiilor euro-atlantice deveniseră tot mai critice cu privire la menţinerea în structurile civile a acestor cătane. Tot în cadrul părelnicei primeniri, a fost extras din ANCOM şi generalul (r) SRI Grigore Gheorghe Stolojanu, fost ofiţer la unitatea R, de radiocomunicaţii, a Securităţii, ale cărei prerogative vor fi preluate după 1989 de SRI şi de STS.
Scoaterea lui Mireille Rădoi din acest viespar, pe 17 noiembrie, lasă în urmă o căruţă de dileme. Rădoi a fost căsătorită cu cetăţeanul mexican Mario Arroyo Juárez, specialist în securitate şi criminologie politică. Nunta a avut loc în iulie 2006, în localitatea Santa Catarina din statul mexican Nuevo León. Mario o prinde pe Mireille în pat cu sociologul Dan Dungaciu, actualul consilier pe probleme de integrare europeană al lui Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Republicii Moldova. Mexicanul încornorat cere divorţul, care se pronunţă în octombrie 2009, în Santa Catarina. Cazul Rădoi caută scandalul public cu lumînarea. În scenă intră autistul Daniel Funeriu, care introduce în protocolul de concurs pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Centrale Universitare o clauză pe care n-o îndeplineşte decît Mireille Rădoi: experienţă editorială. Mireille Rădoi a fost directoarea unei edituri obscure, Tritonic, care publică de 16 ani broşurele, manuăluţe, istorioare, cărţulii pentru coafeze şi snoave SF. Adică un portofoliu de domenii aiuritoare, care seamănă leit cu viaţa şi opera sereistei Mireille Rădoi.
Domnule Baescu,
RăspundețiȘtergereVad ca stiti foarte multe lucruri despre aceasta doamna, poate ne spuneti si unde este conferentiar (conditie esentiala pentru ocuparea postului la BCU) din CV reiese ca la Colegiul National de Aparare, dar aceasta structura nu organizeaza concursuri pentru astfel de posturi si nici nu are corp profesoral propriu, in acest caz doamna este o impostoare si se inscrie perfect in profilul pe care il prezentati.
Domnule Baescu,
RăspundețiȘtergereCunoasteti foarte bine activitatea acestei doamne. As vrea sa mai adaug si eu ceva. Asa cum rezulta din CV doamnei aparut pe site-uri ar fi conferentiar la Colegiul National de Aparare (conditie esentiala pentru ocuparea postului al BCU)dar aceasta structura nu organizeaza concursuri pentru astfel de posturi si nici nu are corp profesoral propriu, iar in CV nu apare ca ar fi obtinut titlul la alta Universitate. Pare a fi o impostoare!!!!Poate reusiti dv. sa aflati mai multe informati pe acest subiect. Va felicit pentru analizele extrem de obiective.
Mda... O panarama platita din bani publici!
RăspundețiȘtergere