miercuri, 14 noiembrie 2012

Liderul PNL, văzut de alții...

”Totul la noi sunt partidele politice. Iar în partidele politice, totul e șeful. Uitați-vă de pildă la Partidul Național Liberal, cel mai perfect organizat din acest punct de vedere și care a servit drept model celorlalte. Șeful face ce vrea. Cine îndrăznește să ridice vreodată vreo obiecție? Imprudentul care ar manifesta veleități de independență ar fi în lăturat la scurtă vreme din toate situațiile pe care le-ar fi avut, iar dacă s-ar arăta îndărătnic, sau ar face gălăgie, ar fi dat afară pur și simplu...”

”Știe să-și păstreze cumpătul în fața celor mai grele situații, ca și în fața celor mai infame ticăloșii, stăpânind momentul prin calmitatea sa senină. Are norocul că de câte ori îl apasă griji grele știe să doarmă. Cine e stăpân pe somn, are în frâne nervii”

”... fire leneșă, dar deschisă, inteligență vie și plină de farmec, pasionat de lucruri frumoase, de cărți rare, ... pornit să afle de toate, mai ales în domeniul istoriei...”

”...omul marilor concepții și a marilor hotărâri, nu este omul muncii metodice și migăloase...autoritar și sceptic, instruit prin experiența istoriei pe care o răsfoiește din ce în ce mai mult și mai cu drag, tradiționalist în fundul sufletului ca orice fire aleasă.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu