luni, 21 martie 2016

Fumati cat vreti dar nu unde vreti!

Conflictul de secole OM contra OM si-a gasit in ultimele zile in Romania un nou motiv de “razboi”: NU SE MAI FUMEAZA IN SPATIILE COMUNE INCHISE!
Legiferarea acestei masuri a iritat cele doua tabere (fumatori si nefumatori) mai mult decat de obicei, ajungandu-se in unele cazuri la amenintari, ruperea prieteniei si chiar divorturi!
Sunt nefumator dar am fumat vreo 12 ani, deci stiu ce inseamna “duhanitul”! Nu este un afect (necesitate pentru organism), nici macar un medicament (motivarea cum ca tigara calmeaza), ci este un viciu daunator pentru propriul organism dar si pentru cei apropiati!
Incearca unii fumatori sa-si caute argumente, invocand toleranta pe care le-o aratam celor certati cu sapunul, gelul de dus, samponul ori pasta de dinti, consumatorilor de alcool in exces etc! Nici nu vreau sa comentez astfel de subterfugii!
Am observat in ultimele zile ca “sugatorii de filtre tabagice” isi cauta sustinatori exclusiv intre “confratii” lor de viciu! Preocuparea lor este de a se coaliza nu impotriva legii care le interzice sa mai afume atmosfera in restaurante, baruri ori institutii publice, ci impotriva celor care nu fumam si care de acuma putem sa servim un pranz la restaurant, fara a inhala fum de tigara!
Nu stau sa cumpaneasca cu calm si poate (SIGUR spun eu), isi vor revizui pana la suprimare aceasta activitate nociva!
Dragilor, nimeni nu va stigmatizeaza sau va taxeaza pecuniar pentru ca fumati!
Este alegerea voastra (atentie, nu este un drept asa cum invoca un “moise al facebook-ului” sambata), sa fiti sanatosi, dar respectati-ne si pe noi cei care am hotarat ca nu vrem sa fumam!
Voi va cereti “dreptul” de a fuma (APROPO unde l-ati castigat), dar sunteti mai rai decat poponarii si lesbienele! Aia isi cer dreptul de a fi recunoscuti de comunitate, practicandu-si viciul in dormitor! Voi vreti sa va dati in spectacol...PUBLIC!

A fuma este o alegere libera a fiecaruia, nicidecum un drept!
Avem nevoie unii de altii si avem dreptul de a ne respecta!

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru articol! Si eu, precum dumneavoastra, sunt o fost fumatoare... si eu gandesc exct la fel! Felicitari pentru curajul de a va expune gandurile legate de acest subiect! V-am preluat pe cele doua conturi.

    RăspundețiȘtergere