sâmbătă, 21 iulie 2012

APEL către clasa politică și nu numai!


     Trăim pe aceste meleaguri de peste 2000 de ani, nealterați în vorbire, simțăminte și credința într-un singur Dumnezeu.

     De-a lungul atâtor amar de ani am fost obligați să suportăm ”migrația” a zeci, poate chiar sute de popoare, migrație ce nu a încetat nici astăzi.  Înainte dar și acum, majoritatea  cotropitori  ne-au ”vizitat” țara  pentru pradă , diferența fiind că astăzi nu ne mai apărăm împotriva lor ci îi invităm s-o facă, primindu-i cu pâine și sare.

     Acest sfânt pământ a fost condus dintotdeauna de regi și domnitori, fie că sau numit Burebista, Decebal, Mircea cel Bătrân sau Ștefan cel Mare, fie CAROL I, FERDINAND sau MIHAI.

     Acestui popor i s-a interzis să mai aibă un conducător Uns de Dumnezeu din 30 decembrie 1947 când noua orânduire instalată de Armata sovietică  ne-a alungat în exil conducătorul de Drept Divin, procopsindu-ne timp de aproape 45 de ani cu cele mai reprobabile și odioase creaturi ale unui regim politic...! Bunicii și părinții noștri au înfundat temnițele comuniste, având singura vină că s-au născut înaintea lor și nu pricepeau de ce 1425 s-a transformat în 14 cu 25... (”Cel mai iubit dintre pământeni” - Marin Preda).

     Dumnezeu nu ne-a lăsat și după atâta suferință ne-a dat puterea să ne scuturăm de acest jug blestemat, să ne luăm soarta în propriile mâini în decembrie 1989. Bietul Creator, a câta oară ne-a ajutat iar noi am arătat că nu știm ce să facem cu libertatea...

     Iată că s-au scurs de atunci aproape 24 de ani și nu am realizat nimic semnificativ. Ba da, am făcut ceva. Ne-am prăduit propria țară, am vândut-o altora iar de blestemul lui ESCU n-am scăpat nici astăzi.

     De bună voie și nesiliți de nimeni (Doamne câtă răbdare ai cu noi!) l-am pus de trei ori în fruntea statului pe ”cinstitul” și ”săracul” iliESCU, l-am schimbat cu ”blându-l” constantinESCU și ne-am desăvârșit ”opera” cu acest odios pe numele lui adevărat bășESCU!

     Este adevărat că timpul nu ni-l mai dă nimeni înapoi dar, după atât de multe greșeli, cred că a venit momentul să privim cu adevărat spre viitor, nu pentru noi, ci pentru copii și nepoții noștri! Cred că a venit momentul să ne trezim, să ne primenim și să redevenim ce am fost odată. O națiune demnă și respectată în Europa.

     Nimeni nu poate fi condamnat pentru că nu știe ce a fost România între 1881 și 1947, cum s-a transformat dintr-o țară ”de provincie” într-o țară civilizată și modernă. Așa au vrut comuniștii să ne ascundă adevărul, ținându-ne în întuneric timp de 45 de ani. Totuși nu pot fi scuzați cei care astăzi mai au îndoieli în acest sens, deoarece nimeni nu le-a îngrădit dreptul de a afla singuri adevărul, care este unul singur:
MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA!


     Stimați oameni politici actuali și cei ce veți veni, academicieni, oameni de cultură, stimați români !
     Avem de schimbat o Constituție, avem de făcut un plebiscit. ESTE OBLIGATORIU și știți de ce? Pentru că în 1990 și 2003, nu ne-a întrebat nimeni ce formă de guvernământ dorim.

     Redați-ne România dreaptă și curată, îndreptați greșelile trecutului aducând în fruntea statului pe cel care a fost Uns de Dumnezeu să fie acolo: MS Regele MIHAI I! Astfel veți cinsti cum se cuvine memoria înaintașilor Iuliu Maniu, Gheorghe Brătianu, Petre Țuțea, Elisabeta Rizea, Ion Rațiu, Corneliu Coposu  sau Alexandru (Alecu) Paleologu, care au luptat, au suferit și s-au mutat în lumea drepților cu acest crez! 

     Atât în decembrie 1989 cât și în ianuarie 2012, românii au ieșit în stradă din cauza sărăciei, sătui să fie conduși de un dictator. Pe 29 iulie avem șansa să ne redobândim demnitatea, alungând printr-un simplu vot pe cel care ne-a umilit, batjocorit și defăimat ca nație, pe care sper și-mi doresc ca istoria să nu-l consemneze.
     Este timpul pentru un nou început și acesta nu putem să-l înfăptuim decât împreună.

TRĂIASCĂ REGELE!
TRĂIASCĂ ROMÂNIA! 

2 comentarii:

  1. Sigur sunteţi sincer în angajament şi sentimente, domnule Baescu.
    Noi nu suntem un popor ajuns la maturitate şi de aceea acţionăm la ordin şi consemn.
    Acum 68 de ani consemnul era că trebuie să ieşim din AXĂ şi s-a văzut că ne-am condamnat la umilinţă şi îngenunchere definitivă (cf. Ştefan Paraschiv).
    N-am ştiut cum să ne comportăm mai rău ca orbii ca să împlinim acel consemn.
    Acum consemnul e altul. Restaurarea aceleiaşi monarhii cu acelaşi personaj funest - Mihai (dobitocul regal, cum îi spunea Pamfil Şeicaru).
    Nu înţelegeţi că Hohenzollernii nu mai au ce căuta pe tronul României ?
    Nu înţelegeţi cu România a ales, prin Pătrăşcanu, prin Bodnăraş - oameni pe care el i-a găzduit în palat atunci când pregătea actul de înalta trădare - şi prin alţii, să rămână republică ?
    Nu înţelegeţi că militând pentru 10 mai ca zi naţională, şi asociind-o cu venirea lui Carol I pe tron, automat vă raportaţi la felul în care arătau principatele atunci - adică fără Ardeal ?
    Luaţi-o ca pe o temă de reflecţie (nu mai aştept nici un răspuns. Trecuta polemică nu a avut efect. Am cunoscut oameni care au băgat baioneta în ruşi la Iaşi, şi care s-ar fi bătut atât cât ar fi fost nevoie, şi au ajuns marginali în societate pentru că nemernicul nu a vrut să înţeleagă ce a spus Bălcescu: mai bine să piară toţi românii, da să se ştie că aici a fost ţara românilor. Acest rege trebuie să moară în chinuri).

    RăspundețiȘtergere