sâmbătă, 21 februarie 2015

Daniel GHEORGHE - despre PNL, liberali și restul!

               La începutul lunii februarie, Clubul Național Liberal prin dl. Andrei Galiță, au organizat un eveniment despre rolul elevilor liberali în PNL! La eveniment au participat dl. prof. Dinu Zamfirescu, dl. dep. Radu Zlati și dl. dep. Daniel Gheorghe!
              Din intervențiile domniilor lor, am selectat opiniile celui mai tânăr, dl. dep. Daniel Gheorghe, ultimul parlamentar liberal ”autentic” din Parlamentul României, având în vedere că astăzi PNL nu mai este cel moștenit de la bunicii și străbunicii noștri, ci este un partid apărut în urma unei fuziuni!


            ”Ionel Brătianu a fost, este și va rămâne simbolul a ceea ce înseamnă național-liberalismul în această țară, ceea ce înseamnă efortul de a crea, de a construi o națiune, efortul de a o lua de la zero și de a merge pe un anumit drum!(…) El spunea că politica este un lucru grav, este un sacrificiu în care te implicit, încercând să schimbi și să modelezi destinul unui neam întreg. Este un sacrificiu pe care Brătienii l-au scris cu sânge, prin Dinu Brătianu, Gheorghe Brătianu și toți acei tineri liberali de atunci, care au luat calea închisorilor comuniste și nu s-au mai întors niciodată! Acei oameni sunt cei care au respectat testamentul lui Dinu Brătianu, care spunea că principiile nu se negociază, că valorile naționale sunt mai presus de interese de moment, mai presus de interese politice și mai presus de propria persoană!”

            ”Este enorm de important să conștientizăm ceea ce înseamnă tradiția, identitatea și spiritualitatea PNL, pentru că acest PNL cu toate lipsurile și greșelile sale, s-a concretizat pe o oază de normalitate a acestei Românii aflate într-o permanentă tranziție! Noi dacă vom încerca să schimbăm asta și să fim cum sunt toți ceilalți, ne vom pierde. De foarte multe ori liderii noștri nu au înțeles acest lucru și au căutat să ia alte modele, încercând să îmbrățișeze populism și colectivism! Au încercat să arunce în joc lucruri care nu ne sunt specifice! România are nevoie de modele, omul în sine are nevoie să vadă altceva față de ce vede tot timpul!”

             ”Liberalul trebuie să fie un om de bun simț, de bună cuviință, deschis, generos, onest! Trebuie să fie un om al dialogului și un om al deschiderii, trebuie să fie un om care să înțeleagă ce înseamnă să te rupi un pic de gregaritate, să te rupi un pic de aceste nuanțe care nu fac deloc bine unui individ și dezvoltării normale a personalității!”

             ”Îmi doresc ca noi generația tânără să reușim să imprimăm în societatea românească un alt model de politician, pentru că sunt sătul de manelizarea tinerei generații, de influența subculturii cocalaro-manelisto-pițipoance ale structurilor organizatorice ale TNL! Trebuie să fim altfel, să fim cum au fost înaintașii noștri, să știm să spunem lucrurile în față, să știm să ne contrăm atunci când e momentul, să știm că în timp ce unora din ”noii noștri colegi” – referire la portocalii, din spatele lor se uită câș și chiorâș cu un ochi strâmb cineva la ei, în spatele nostru apare cineva ca Ionel Brătianu care a făcut România Mare ajutat de o generație politică deosebită, de Regele Ferdinand și Regina Maria, I.C.Brătianu care întotdeauna a știut un singur lucru: NU EXISTĂ NU SE POATE! Generația lor de aia au reușit, de aia ne-au ridicat din mocirlă și au reușit să construiască de la zero o țară, o națiune! O națiune distrusă, care după decapitarea Brâncovenilor de la 15 august 1714 și-a pierdut reperele, și-a pierdut modelele, și-a pierdut elitele și a fost zdrobită! Oamenii aceștia tineri de atunci, au înțeles că o națiune nu se poate reconstrui  decât pe baze solide: pe identitate, pe credință în Dumnezeu, pe moralitate, pe muncă, pe respect față de celălalt și pe legalitate!”


            ”Dacă acum se discută despre o nouă construcție politică, consider că nu există ”Marele PNL” din fuziunea PNL-PD! Marele PNL este PNL-ul care a dat martiri la Sighet, la Jilava, la Râmnicu Sărat, la Aiud, la Gherla, Marele PNL e PNL-ul lui Dinu și Gheorghe Brătianu, al fraților Golescu, al lui Rosetti, al lui I.Gh.Duca, al lui Dimitrie Sturza și al tuturor liderilor național-liberali, acela este Marele PNL! N-ar trebui să vină nimeni de la PD să ne învețe pe noi care e Marele PNL și care-i micul PNL! Marele PNL este cel în care au fost bunicii și străbunicii noștri, Marele PNL este cel pe care înaintașii noștri l-au votat,  pentru care au luptat și pentru care cei mai mulți dintre ei au suferit! Există un singur PNL născut la 24 mai 1875 și așa va rămâne! Cu steluțe, fără steluțe, dar în mod sigur cu o singură săgeată!”

Într-o postare viitoare, vă voi prezenta opiniile dlui dep. Radu Zlati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu