marți, 7 aprilie 2015

Gelu Ștefan Deaconu - "bogătașul" din fruntea ANAF

Directorul ANAF, în propria declarație de avere a realizat în anul 2013 venituri în sumă totală de aprox. 469.000 lei, echivalentul a 106.000 euro!


Ca secretar de stat la M. Economiei, a încasat venituri salariale de 18.000 RON, iar ca președinte la ANAF încă 38.000 RON. Totalul acestora este de 56.000.
Oricum, veniturile din salarii se dovedesc o nimica-toată pe lângă veniturile remunerate care provin din alte funcții și îndeletniciri, așa cum sunt trecute în declarația de avere.
Nu mai puțin de 468.500 RON provin din partea EXIM Bank, CEC, GDF SUEZ, ELECTRICA SA, Complexul Energetic Hunedoara, Nuclear Electrica, CUPRU MIN, ROMGAZ ba chiar și Asociația de Acreditare din Romania și Asociația Română pentru Transportatori Rutieri.
La acestea se mai pot adăugă și venituri din dobânzi și dividente, (alți 31.000 RON) astfel încât omul Gelu Diaconu are venituri declarate de aproape șase sute de mii de lei pe an, deci peste 10.000 euro pe lună !
Dincolo de aceste sume uluitoare, rămân câteva probleme la care trebuie oferite explicații publice, prin prisma postului de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Mai precis, președintele ANAF poate fi membru într-un consiliu de administrație al unei instituții financiare bancare, sau vicepreședinte al RENAR ( Asociația Română de Acreditare), sau membru în comisia de coordonare a privatizării la întreprinderi având dificultăți în plata datoriilor către stat ?
Acestea sunt câteva întrebări legitime, la care nu doar Gelu Diaconu trebuie să răspundă ci și Agenția Națională de Integritate.
Nu în ultimul rând, observăm că dl. Diaconu mai figurează și în calitate de consultant al Asociației Române a Transportatorilor, de unde a încasat o sumă aproape la fel de mare cu cea încasată în calitate de secretar de stat (13.500 RON). Prin urmare, mă întreb cu legitimă curiozitate fiscală: în ce domeniu le oferă președintele ANAF consultanță transportatorilor ? Și – mai ales – putem vedea contractul încheiat între respectiva asociație și distinsul președinte ANAF ?

Mă gândesc că tocmai datorită veniturilor realizate a fost numit domnu' în fruntea ANAF, ca să nu fie "tentat"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu