vineri, 13 aprilie 2012

Putem să depășim nivelul de aplaudaci?

S-au înfierbântat foarte tare unele tabere de susținători (aplaudaci) ai liderilor noștri de filiale, odată cu măsurile de destituire anunțate de președintele Crin Antonescu luni!
Astăzi, vineri, la 4 zile de la ”evenimentele” tsunamice înregistrate în cadrul filialelor PNL din București, se pare că spiritele s-au mai calmat într-o oarecare măsură! Conform proverbului ”noaptea e un sfetnic bun...”, am consemnat o liniștire (relativă) a maselor și aș vrea să cred că această ”pace” este determinată de intențiile bune ale membrilor de filiale și nu de marea sărbătoare creștină ce urmează!!!
Pentru faptul că am consemnat păreri pro și contra deciziei conducerii partidului de înlocuire a câtorva lideri, nu face decât să arate tuturor că Partidul Național Liberal este un partid viu, în componența căruia oamenii au conștiință și caracter! Mi-aș dori foarte mult să ne unim forțele, să ne canalizăm energiile pentru campaniile ce urmează, care n-o să fie ușoare, din contră, cred că o să înregistrăm cea mai dură campanie postdecembristă!
Adversarii sunt în alte partide, ori noi ne divizăm dându-le satisfacție lor?
Liderul X

Am tot citit zilele acestea fel și fel de postări și păreri mai mult sau mai puțin autorizate, care-l ridicau în slăvi pe X și-l batjocoreau pe Y! Și X și Y sunt membri PNL, iar laudele și criticile sunt făcute de către taberele de ”aplaudaci”! Nu mă feresc să folosesc acest termen pentru că este adevărat!
Suntem niște aplaudaci cu toții!
Din păcate unii nu și-au dobândit acest ”statut” din convingere ci pur și simplu contra cost, dar este normal și asta doar suntem...liber(al)i!
Liderul Y

Este X mai breaz ca Y? Tabăra primului spune că da! Eu fac parte din tabăra lui Y (dacă simpla calitate de membru de partid neimplicat în problemele de promovare a filialei și a liderului, poate să-mi dea acest drept de suținător), dar m-am abținut să fac comentarii belicoase la adresa lui X! De ce? Pentru că am considerat că este foarte ușor să jugnești și mult mai greu să lauzi! Am auzit tot felul de lucruri urâte despre liderului taberei adverse, dar îmi dădea asta dreptul să-l împroșc pe om cu ...rahat, luându-mă după te miri cine bârfitori??? Mai ales că-l cunoscut și mi-a făcut o impresie bună!
”Jocurile” politice sunt foarte dure și de neînțeles pentru noi simpli votanți!
N-ar fi mai bine să terminăm cu acest ”război” care nu face bine nici uneia dintre părți, dar sigur face rău partidului! Ce spuneți?
Mai ales acum când primarul sectorului 1, dl Andrei Chiliman a confirmat candidatura pentru un nou mandat din partea PNL!!!

2 comentarii:

  1. Pe mine ma ingrijoreasa teribil ca se consuma foarte mult timp vorbind despre X si Y in raport cu "nu spun cine, persoana importanta" dar se neglijeaza total procedeul tehnic intern al partidului prin care se procedeaza la astfel de manevre. Fireste, e normal ca unii sa fie pro iar altii contra dar n-ar fi totusi bine ca sa numaram cine e contra si cine pro doar dupa ce ne asiguram ca este totusi statutar?
    Este statutara o numire de la centru a unui presedinte de filiala cand acesta este o persoana ce se alege de catre filiala? A fost revocat vreunul dintre vicepresedintii anteriori congresului astfel incat Frunzovenescu, nou confirmat desi el fusese anuntat, din nou nestatutar, vicepresedinte inca de cand dezertase din uniforma portocalie? Adica odata confirmat Frunzovenescu PNL are deja 16 vicepresedinti desi statutul ii numara ca fiind 15 si alesi intr-o anumita maniera? Tot intreb in stanga si in dreapta la oameni implicati in partid si nimeni nu pare sa-mi dea un raspuns si, mai rau, nimeni nu pare interesat de faptul ca ne stergem la fund cu propriile reguli - ca-i constitutie, lege sau statut de partid in aceeasi masura.

    RăspundețiȘtergere