joi, 21 iunie 2012

Gestul lui Nastase = ONOARE sau LABILITATE?


     Am aflat "vestea" tentativei de suicid a fostului prim-ministru "Sapte Case" in jurul orei 23, printr-un SMS!              Am luat-o drept o gluma bineinteles, dar ajungand acasa mi-am dat seama ca gluma e pe bune...!
     N-am comentat nimic pe FB, deoarece cand discutiile sunt facute la cald, iar "subiectul" n-a murit, e bine sa mai astepti putin sa se linisteasca apele, sa se mai calmeze lumea, sa-si revina si base din betia autoprovocata de ciuda ca mortul nu e mort etc...
     Citind adineauri tot felul de pareri, mi-am propus sa ma exprim si eu aci, fara patima desarta ci doar cu obiectivitate!
Sa le luam pe rand:
1. In conceptia unora, a fi barbat inseamna sa ai curajul sa-ti curmi zilele intr-un moment de mare cumpana a vietii, cand stii ca esti nedreptatit (????), iar instanta civila nu te mai poate ajuta...!!!???
2. Facand acest gest (de mare barbatie zic unii), dovedesti tuturor in special "dusmanilor" ca ai onoare!
3. Importante in astfel de cazuri sunt (doar) ONOAREA si BARBATIA, nu invatatura crestina!
     Dragii mei, a recurge la un astfel de gest, in opinia mea dovedeste ca nu esti barbat ci esti o carpa, care nu dovedesti nimanui nimic ci doar te etichetezi pe veci ca fiind un louser!
     Nu am inteles de ce unii spun ca in acest caz nu se aplica invatatura crestina? Dl Nastase are derogare, sau nu face parte din randul crestinilor si ne-a mintit pana acum?
     Unul din citatele mele favorite (care se gaseste si pe pagina mea de FB) spune asa: "Indiferent cat de grea si cruda este viata, alternativa este de neacceptat!" Adica sa nu-ti iei zilele, indiferent in ce cumpana a vietii ai ajuns! Viata este un dar pe care l-ai primit, nu l-ai castigat la babaroase BAAAAAA.....!!!!
     In eventualitatea in care exista unii carora perceptele crestine privind suicidul le par o chestiune desueta si perimata, atunci vreau sa le raspund pe "limba lor": daca Nastase era "barbat", isi baga pistolul in gura! Acum vorbeam despre el la timpul trecut si-i ascultam pe fanii producatorului de OUA de la Cornu, povestindu-ne de modul ONORABIL prin care fostul prim-ministru le-a "inchis gura" tuturor, inclusiv lui!
    Eu nu mai spun decat atat: Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca, atunci cand o sa-i vina randul! De data asta n-a vrut sa-l primeasca, ia mai dat o sansa!
    Oare va invata Nastase ceva din asta??? Tare-mi este teama ca nu si ar fi pacat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu