joi, 16 ianuarie 2014

”DESTINE REGALE - Ani Formatori” - un eveniment cultural de excepție!


       Clubul Bloggerilor P.N.L., a avut bucuria și privilegiul de a-și începe activitățile din acest nou an, prin organizarea unui eveniment deosebit, găzduindu-i spre a prezenta două conferințe dedicate anilor formatori ai MS Regele MIHAI și locurilor unde s-a născut și a copilărit Regina MARIA a României, pe istoricii Diana și Valentin Mandache! Înregistrarea conferințelor o puteți vedea AICI!
       Într-o atmosferă distinsă, cu participarea unui public numeros și interesat de temele conferințelor, am aflat lucruri inedite despre modul cum se desfășurau orele de curs ale ”Clasei PALATINE”, calitatea acestora și a corpului profesoral, despre rezultatele la învățătură ale Marelui Voievod Mihai, activitățile practice de atunci și, ce mi s-a părut foarte interesant și emoționant în același timp, doamna Diana Mandache a dat citire unor gânduri ale Marelui Voievod, exprimate într-o lucrare de control la Religie, prin care se putea observa încă de atunci profunzimea gândirii viitorului rege!


       Toate acestea au fost însoțite de imagini emoționante și de un film de epocă, care-l prezentau pe MV în diferite momente ale copilăriei și anilor de școală!
       Conferința dedicată locurilor unde s-a născut și copilărit regina MARIA, prezentată de către dl Valentin Mandache, ne-a dezvăluit prin intermediul imaginilor o locație superbă a Angliei, conacul Eastwell,  situat în sudul insulei britanice, o locație splendidă, încărcată de istorie, documentele consemnând-o din anul 1066!
     Dragostea pentru natură și frumos i-au fost insuflate viitoarei regine a României încă din copilărie! Un domeniu întins pe cca 100 de hectare, care de-a lungul timpul a suportat mai multe transformări!
    Astăzi, actualii proprietari l-au transformat în hotel, unul din apartamente purtând denumirea ”Marie, Queen of Romania”!
     Cum în acest an vom comemora 100 de ani de la moartea marelui Rege CAROL I, am discutat cu distinșii invitați, să organizăm un eveniment dedicat personalității Regelui CAROL I, unde se vor prezenta imagini și filmări de epocă!

      În speranțe unei colaborări de durată cu istoricii Diana și Valentin Mandache, noi membri ”Clubului Bloggerilor P.N.L.”, îi încredințăm pe toți cei care ne ”urmăresc” (din simpatie, prietenie, interes sau ca sarcină de serviciu), de intențiile bune și sincere pe care le avem.
       TRĂIASCĂ REGELE!

P.S.
    Acest eveniment a fost transmis pe internet - LIVE, bucurându-se de apreciere, în special din partea românilor stabiliți în DIASPORA, din partea cărora am primit mulțumiri și rugăminți de a transmite mai departe toate evenimentele noastre! La un moment dat traficul era de peste 100 de persoane, motiv pentru care vă mulțumim!
     Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul unui om deosebit, al cărui ajutor pentru realizarea acestor transmisii ne este oferit din pură prietenie!
Vă mulțumim domnule Mihai Niculescu - pagina de FB AICI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu