luni, 20 ianuarie 2014

Regele FERDINAND și ”coloneii” lui băsescu!


     Este deja binecunoscută lista ”coloneilor” băsiști,  înaintați în gradul respectiv direct, fără nici-o pregătire de specialitate, marea lor majoritate fiind civili, dar slujitori obedienți și devotați ai regimului securisto-mafiot instaurat de actualul președinte al României de 10 ani!
    Spicuiri din lista lungă de ”colonei”: Robert Turcescu, Laura Codruța Kovesi, Sorin Blejnar, Ioan Oltean, Wiliam Brânză, Cristian Poteraș, Gheorghe PINALTY Ștefan, Gheorghe Falcă, Mihai Răzvan Ungureanu, Gheorghe Flutur, Cezar Preda sau psihoterapeutul Aliodor Manolea etc ...!!! 
   Totul merge anapoda în această țară, totul s-a pervertit în minciună, sfidare, prost gust și proastă creștere! Personal nu cred că ne mai facem bine, iar faptul că până și instituția Armatei a fost pângărită de astfel de personaje găunoase, nu-i semn bun!
  Am avut curiozitatea să caut prin arhive, să văd care a fost cariera militară pe care a urmat-o Regele FERDINAND al României și iată ce am găsit:



- la 14 noiembrie 1886, prințul (pe atunci) Ferdinand a fost înscris ca sublocotenent în controalele Regimentului 3 Linie din București;
- la 19 martie 1889, a fost avansat locotenent și, după revenirea de la studiile făcute în străinătate și numirea sa ca moștenitor prezumtiv al tronului, la 26 aprilie 1889 a fost avansat căpitan;
- la 29 decembrie 1892, a fost avansat la gradul de maior și numit comandant al Batalionului II Vânători, unitate în cadrul căreia va activa și ca locotenent-colonel începând din ianuarie 1855.
- în noiembrie 1895 a fost avansat la gradul de colonel și a fost numit comandant al Regimentului 4 Roșiori;
- la 8 aprilie 1898 a fost avansat general de brigadă, la 10 mai 1904 general de divizie și la 7 aprilie 1911, general de corp de armată, exercitând pentru o perioadă și funcția de inspector general al cavaleriei și apoi inspector general al armatei.
     Din același an 1911, a fost numit președintele comisiei de acordare a gradului de genera sau de numire a comandanților de regimente dintre ofițerii care treceau probele de conducere la manevrele regale de toamnă!
Deci până și moștenitorul tronului a trebuit să muncească în Armată timp de 9 ani până a fost avansat colonel, în timp ce oamenii politici de astăzi sunt avansați la ”apelul bocancilor”...!
    Mă gândesc că MS Regele Ferdinad, în 1911 ca inspector al armatei avea același grad cu Onțanu de astăzi, dar cu o stea mai puțin decât Gabi Oprea...!!!
    Mă gândesc de asemenea să nu-i treacă prin minte ”coordonatorului” activităților din M.Ap.N., tovarășul Gabriel Oprea, cumătru de prim-ministru, să-l numească pe Blejnar, sau Turcescu sau poate pe colonelul din pârnaie Antonie Solomon să facă selecția pentru acordarea gradului de colonel, iar pe Onțanu să-l numească în comisia de acordare a gradelor de general! 
    Nimic nu mai este imposibil în această țară, cu astfel de oameni gen oprea, băsescu și mulți alții asemeni lor! Rămân pe recepție pentru că sunt sigur că băsescu va începe foarte curând ...”DECORĂRILE”! Atunci să vedeți!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu