miercuri, 12 februarie 2014

Gheorghe Gheorghiu-Dej: - ”Trăiască M.S. Regele”!


La o importantă ”întrunire ostășească”, în ajunul alegerilor din 19 noiembrie 1946, liderul Partidului Comunist declara ceva ...HALUCINANT!
Iată o reproducere a începutului și sfârșitului cuvântării ținute de Gheorghiu-Dej, consemnată de ziarul Scânteia, nr. 682 de miercuri, 20 noiembrie 1946, p.3:

    ” Înainte de a preciza poziția partidelor democratice față de rolul Armatei, gândul meu se îndreaptă cu recunoștință spre Regele țării noastre.
       Cu mult înainte de 23 August, M.S. Regele a lucrat la descătușarea și eliberarea țării de sub jugul cotropitorilor și a făcut cauză comună cu poporul împotriva dușmanilor țării.
       Noi vrem o Armată disciplinată în slujba poporului și a Coroanei.
       Închei, domnilor ofițeri, subofițeri, ostași, doamnelor și domnilor, strigând din toată inima:

       Să trăiască M.S. Regele!”

                                                                                            Gheorghe Gheorghiu-Dej
                                                           Secretar General al Partidului Comunist Român




HALUCINANT întradevăr!  Ne-am putea întreba acum, după atâția ani, ce l-a făcut pe acest om care-l ”slăvea” public pe Regele MIHAI, peste exact un an, cu un revolver în buzunar să-l oblige să semneze actul de abdicare!
”Lingușeala” falsă a liderilor comuniști, urmărea de fapt obținerea a cât mai multe voturi la alegerile ce urmau peste o zi! Ce s-a întâmplat la alegeri? Știm că au schimbat rezultatul votului, respectând indicațiile liderului sovietic I.V.Stalin, care declarase: ”Nu contează cum se votează, contează cine numără voturile”!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu