luni, 10 februarie 2014

La Mulți Ani actorilor ”monarhiști”! Restul ... nu ne interesează!

Mari actori ai scenei și filmului românesc, an de an adaugă câte-un trandafir în buchetul vieții, spre bucuria noastră că-i mai avem printre noi să ne bucure!
Fie că-i cheamă Victor Rebengiuc (chiar astăzi a mai adăugat ”buchetului” încă un trandafir), Mitică Popescu, Radu Beligan, Rodica Popescu Bitănescu, Florin Piersic, Tamara Buciuceanu, Sebastian Papaiani ori Virgil Ogășanu, ziua lor de naștere este prilej pentru noi să-i felicităm și să le urăm viață lungă!
Doar că, din această masă de monștri sacri care se împuținează pe zi ce trece și, din păcate ne având cu cine-i înlocui (deh generațiile coca-cola contaminate de stilul ”khitch” de dincolo de ocean), numai o ”anumită” parte din ei primesc urări și felicitări din parte unei ”anumite” părți dintre spectatori, fie ei televizoniști, împătimiți ai spectacolelor de teatru sau simpli utilizatori ai FB-ului!
Această parte se numesc ”monarhiști”, adică cei care-și doresc (FOARTE ÎNTEMEIAT) revenirea la forma de guvernământ Monarhie Constituțională!
Dacă sărbătoritul zilei (marele actor) face parte din categoria acelora care sunt recunoscuți public ca fiind dintre cei care s-au declarat susținători ai monarhiei, curg felicitările și osanalele!
Dacă sărbătoritul zilei (în ciuda valorii sale artistice) nu este ”monarhist”, ”monarhiștii” tac mâlc, ba chiar întreabă: ”- E monarhist? Dacă nu-i, nu mă interesează”!

Doamnelor și domnilor, această luptă de conștientizare a poporului român îndobitocit de peste 45 de ani de comunism, cum că revenirea la MONARHIE nu este un moft ci o reparație morală firească și necesară, nu constă în identificarea monarhiștilor și nici în proslăvirea ”personalităților” din această categorie, ci în convingerea celor care sunt împotriva monarhiei că doar asta este soluția!
Monarhiștii se adună la nevoie, dar nu avem nevoie de aplaudaci și de persoane sau personalități alături de care să facem poze, iar ulterior să ne fălim cu ele, umplând FB-ul! Este nevoie să-i ”băgăm în seamă” pe toți, mai ales pe cei care sunt împotrivă!
Cu ei trebuie discutat, ei trebuie convinși și felicitați de ziua lor de naștere!
O felicitare din partea ”Clubului Monarhiștilor din ...” adresată lui Alexandru Arșinel (un băsist ”tăcut”), am convingerea că-l va sensibiliza! Ăsta-i pragmatism!

”Selecția” făcută în rândul artiștilor sau oamenilor de cultură în funcție de apartenența la valorile monarhice sau nu, îi transformă pe așa zișii ”monarhiști” în membri de partid, sau mai bine spus, modul partizan prin care se manifestă este la fel ca al celor înregimentați politic!
Noi nu facem politică, noi vrem monarhie, dar...ne comportăm ca și cum am face politică! Nu prea merge!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu