luni, 26 ianuarie 2015

Cum au distrus bolșevicii Armata Regală Română!

     După instalarea de către Uniunea Sovietică a guvernului dr. petru Groza în 1945, acesta a acționat planificat la epurarea periodică (epurare era termenul prin care comuniștii desemnau înlăturarea din funcții a elementelor indezirabile, cărora nu li se putea imputa nicio vină), Armata suferind o adevărată decapitare la 1 septembrie 1947*.
     Prin hotărâre de guvern, începând cu acea dată, au fost trecuți în rezervă 37 de generali și un contraamiral, 506 ofițeri superiori și 1043 de ofițeri inferiori, toți din vechea Armată Regală Română, militari de carieră și buni profesioniști, educați în dragoste de patrie și spirit de sacrificiu.
     În locul lor, rămâneau cadrele active ale armatei, voluntarii din divizia Tudor Vladimirescu, recrutați de Ana Pauket și Walter Roman dintre prizonierii români luați de Armata Roșie, care își încălcaseră jurământul de credință față de patrie, și care, mulți dintre ei, fuseseră avansați ofițeri din simple grade inferioare, după criterii politice, fără a avea o pregătire militară corespunzătoare! *Ceva gen Neculai Hontanu, care din caporal a ajuns general cu două stele!

     Încă de la 16 aprilie 1945, 953 de ofițeri, subofițeri și soldați din această divizie fuseseră integrați în Armata Regală Română, cu grade atribuite de Comandamentul Militar Sovietic, care, de altfel, se ocupase de instruirea, înarmarea și, desigur, îndoctrinarea lor, și în cadrul căruia depuseseră și un nou jurământ de credință față de o putere străină!

     Acesta era începutul acaparării puterii totale de către bolșevici, urmând ulterior inlocuirea, eliminarea și chiar suprimarea elitelor di toate sectoarele societății!







*Monitorul Oficial, nr. 201 de duminică, 2 septembrie 1947;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu