miercuri, 14 septembrie 2011

Adevăratul succes în politică are un nume: CORNEL POPA!

La sfârşitul lunii mai, am beneficiat de o excursie la Bruxelles, pentru vizitarea Parlamentului European şi pentru informarea despre munca parlamentarilor PNL din forul suprem european!
Grupul a fost unul numeros, datorită prezenţei primarilor bihoreni şi a parlamentarilor PNL din zonă: dl Senator Cornel POPA (vicepreşedinte PNL şi reşedinte  PNL Bihor), deputatul Lucia VARGA (liderul femeilor liberale) şi deputatul Nicolae Jolţa!
Am fost surprins când din partea dlui senator (aflând că "ne ocupăm" de promovarea acţiunilor partidului în mediul virtual), a venit propunerea de a-l sprijini să formeze tinerii din propria organizaţie în utilizarea mediului virtual !
Acţiunea s-a materializat la începutul lunii iulie la Oradea, unde am avut discuţii aplicate cu un grup de aproape 30 de tineri din toate organizaţiile locale (meritul fiind al lui Cristian Bodea, consilierul dlui senator Popa ), discuţii care ne-au mulţumit, iar tinerii bihoreni au fost mai mult decât încântaţi! În acest moment acţiunile lor sunt mult mai vizibile.
Am descoperit cu această ocazie ce înseamnă cu adevărat o organizaţie de succes şi un lider implicat şi respectat! Toate persoanele cu care am intrat în contact, nu vorbeau despre dl senator decât la superlativ! M-a impresionat mărturisirea unei întâmplări petrecută cu o săptămână în urmă, când una dintre figurile marcante ale istoriei partidului, dl Dinu Zamfirescu, a fost invitat la Oradea pentru a primi diploma de excelenţă pentru întreaga activitate! 
La dorinţa dlui Zamfirescu, deplasarea  prin oraş s-a făcut pe jos, în ciuda "atenţionării" dlui senator Popa, că nu este o idee recomandată, deoarece traseul ce urma să fie parcurs (aprox 300 m), este foarte posibil să dureze peste o oră! Şi "atenţionarea" a fost reală, numai că timpul a fost de aproape 2 ore!
Explicaţia: toţi oamenii care circulau prin centrul Oradei, se opreau să-l salute pe dl Popa, unii să-l îmbrăţişeze iar alţii să-şi spună necazurile! După festivităţile organizate, dl Dinu Zamfirescu a dorit să facă drumul de întoarcere tot pe jos şi (se subînţelege),ce s-a întâmplat la dus s-a repetat şi la întors! Alte două ore "pierdute" cu oamenii simpli de pe stradă!
M-am tot gândit atunci, cum să facem ca membrii PNL din toată ţara să afle ce înseamnă o organizaţie de succes şi  ieri, am găsit timpul şi spaţiul (Cafeneaua Liberală de pe Str Doamnei), şi am organizat o întâlnire  cu dl senator Cornel POPA, în cadrul întâlnirilor bloggerilor liberali cu personalităţi româneşti !
Acelaşi om simplu, degajat, preocupat dar şi mâhnit pentru insuccesele altora...(nu comentăm aici)!!!
Dânsul ne-a mărturisit că onoarea pe care i-am făcut-o prin această întâlnire, pentru a-i promova munca din organizaţia pe care o conduce, nu i-a făcut-o nimeni în toată cariera dânsului de parlamentar! Şi pentru a afla care sunt aceste performanţe, vi le prezint în continuare:




Cornel Popa s-a incris in PNL Bihor in septembrie 2000 (partidul se găsea la un procent de .... 2,9%), iar la sfârșitul lui noiembrie 2000 a fost ales deputat de Bihor. În septembrie 2001, el a fost ales președinte al PNL Bihor.
 La acea dată, filiala avea în urma alegerilor din anul precedent, doi consilieri municipali la Oradea, doi consilieri județeni și un deputat. Scorurile la acele alegeri locale fuseseră mediocre, undeva între 4-5%. următorul ”test de control” a fost la alegerile din 2004, care au adus PNL Bihor 4 consileri locali, 4 consilieri județeni și doi deputați. Rezultatele din 2008... primar la Oradea (50,37% din primul tur, premiera) și 10 consilieri locali... președinte la CJ Bihor (27,93%) și 10 consilieri județeni (25.04%), un senator și doi deputați...
 În rezumat, evoluţia filialei sub conducerea lui Cornel Popa înseamnă o creştere de la 5% la 25% și de la câte doi consilieri municipali și județeni, la câte 10 din fiecare, plus primar şi viceprimar la Oradea, președinte şi vicepreședinte la CJ Bihor. La parlamentare, de la un deputat, s-a ajuns la doi deputați și un senator.
Din Guvernul Tăriceanu au făcut parte, cu rezultate foarte bune, nu mai puţin de patru bihoreni: Ilie Bolojan (secretar general al Guvernului), Lucia Varga (secretar de stat la Ministerul Mediului), Emil Benţan (vicepreşedinte la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) şi Claudia Vlaş (preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse).
Am ales un articol al ziarului local foarte concludent pentru munca depusă de dl senator: 


http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CDQQFjAC&url=http%3A%2F%2Fbihoreanul.gandul.info%2Fbihor%2Fcastigatorul-ia-potul-pnl-bihor-are-in-premiera-mai-multi-primari-decat-pdl-2682026&ei=rBdxTviaLIHh4QSrqa2bCQ&usg=AFQjCNGm7_e5XMp2YArpwkbVlPh2-p8PiA&sig2=tpKgr0ikLn9KZ-fTqR-naw

Deviza dlui senator când a câştigat al doilea mandat de preşedinte al PNL Bihor în 2005 a fost: "Ceea ce vă cer astăzi este să mergeţi alături de mine pentru a sprijini performanţa şi calitatea", iar înainte de reînvestirea în funcţie, Cornel Popa a afirmat că "liberalii nu trebuie să se mulţumească cu puţin, cu ceva călduţ", ci trebuie să-şi dorească "să fie cei mai buni".
Poate deveni un slogan de campanie la nivel naţional? 
Eu cred că da!
Senatorul Cornel POPA n-a cerut niciodată nimic pentru el sau pentru vreun apropiat! Toate funcţiile în Bihor au fost câştigate prin vot de către cei desemnaţi de oamenii din localităţile judeţului! Cei mai bine văzuţi şi apreciaţi de către votanţi, "au fost desemnaţi" să-şi reprezinte localitatea, au luptat şi au reuşit! Nimic nu este dictat "de la centru", totul este doar voia electoratului!
Vă mulţumim dle senator pentru tot ce faceţi şi suntem alături de dumneavoastră!
















Un comentariu: