miercuri, 29 mai 2013

Batjocorirea mormântului seniorului Coposu!

Am fost sezizat ieri de către o prietenă, despre acțiunea întreprinsă pe data de 20 mai de către un grup de ”admiratori” ai seniorului Corneliu Coposu, care au purces la mormântul regretatului om politic pentru a-i aduce un omagiu, în ziua în care ar fi împlinit 99 de ani!
Gest frumos pe care-l salut!
Ei bine la mormânt, poze din toate pozițiile, unghiurile și triunghiurile ..., care mai de care mai elecvente prin gesturile surprinse la cei care au participat la acest eveniment!
Flori, lumanari, expresii faciale care nu aveau nimic de a face cu piosenia de care trebuia dat dovada intr-un astfel de loc...., deci cam multe contradictii!
Ceea ce m-a socat pur si simplu a fost fotografia pe care o puteti vedea, in care "piosii" nostri in randul
carora se afla si un "ilustru" (dupa propriile-i afirmatii) absolvent de teologie ortodoxa, convertit ulterior la religia greco-catolica, au imortalizat o tigara aproape consumata, infipta in mormantul seniorului!
N-am inteles semnificatia, deoarece ea nu exista decat in mintile lor bolnave si lipsite de respect pentru marele disparut!
Chiar daca Corneliu Coposu a fost un mare fumator, un asemenea gest este incalificabil, este o blasfemie si o jignire adusa memoriei liderului taranist!
Doar tiganii mai incing la mormintele neamurilor disparute gratare, consuma cantitati uriase de alcool, ascultand manelele preferate ale mortului!
Daca "plagiatorii" nostri ce se considera cinstitori ai memoriei disparutului s-au inspirat din traditia (eu spun prostia) tiganeasca, e vai de ei! Dac-au facut-o pentru ca atat i-a dus mintea e grav, iar daca ideea a fost doar a unuia dintre ei cu mintea ratacita (ar fi foarte grav daca a venit de la teologul reprofilat), atunci este maladiv!
Cum sa cinstestii viciile unui disparut?
Ce vor face cand se va muta la cimitir pentru eternitate Manechin Popescu Tariceanu, ii vor lasa pe mormant o pipita "consumata" pentru ca liberalului in timpul vietii i-au placut mult femeile?
Nu vreau sa ma gandesc ce va fi la mormantul lui Remus Cernea...!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu