vineri, 5 iulie 2013

Vagoanele pline cu aur ale REGELUI...!!!

În România anului 2013, există încă oameni care au tupeul nerușinat să afirme inept, neadevărat și de multe ori doar de dragul contrazicerii, că Regele MIHAI a plecat din țară pe 3 ianuarie 1948 cu trei, patru sau chiar șapte vagoane pline cu aur și tablouri!

M-am contrazis de fiecare dată atunci când am descoperit astfel de ”exemplare”, afirmând cu tărie că bolșevicii de atunci nu ar fi ratat momentul să consemneze pe un microfilm sau scriptic  ”averea” cu care a ...fugit 
regele!

Ei bine iată că prin grija CNSAS care organizează în perioada 27 iunie-27 iulie a.c. la Biblioteca Națională o expoziție despre Dosarul de urmărire de securitate al Regelui, se pune capăt acestei ”controverse”, care încă mai bântuie prin mințile rătăcite ale multor cârcotași!
Regele n-a plecat cu vagoane încărcate cu bogății ci doar cu câteva valize în care se găseau lucruri personale.
Am transcris Raportul Siguranței Statului din ianuarie 1948, pe care vi-l prezint ad-literam:

R  A  P  O  R  T


 asupra plecării fostului REGE MIHAI

În ziua de 3 ianuarie a.c  la ora 17, au venit în gara Sinaia un convoi format din mașinile (sunt specificate numerele de înmatriculare) urmate de două camioane mari pline cu bagaje: cufere, geamantane și saci.
Acest convoi era însoțit de maiorul Vergotti și personal de la Palat.
Imediat a început îmbarcarea celor trei turisme în vagoanele ce se găseau garate în spatele fostei rampe regale – cât și a bagajelor sub directa supraveghere a lui Vergotti.
La ora 18, a sosit de la București garnitura specială cu care pleca Mihai din țară.
Paza trenului era asigurată de 25 de agenți de siguranță sub conducerea insp. Nicolski și comisar șef Vendel și de ostași și ofițeri din Divizia Tudor Vladimirescu.
Fiecare ușă a vagonului era păzită de un agent și un soldat cu armă automată. (...)
La ora 17.05 când au venit la gară camioanele cu bagaje, a sosit în fața gării auto A.C. 7942 American Press cu ziaristul englez Leonard Kirschen și încă trei ziariști americani, care sosiseră în Sinaia la ora 13.00.
După sosirea garniturii agenții de ordine sub conducerea comisarului șef Tiroiu (...) au început evacuarea persoanelor.
Leonard Kirschen și ziariștii americani au început să protesteze, cerând explicații din partea cui vine ordinul de evacuare.
La ora 19.15 au sosit la gară cu mașinile: Mircea ioanițiu, Nelly Catargi, Dr. Bianu, Col. Stanciu, Lt.col. Bercea Niculae și c-dor Gherghel Arpad.
Din informații am aflat că col. Stanciu însoțea trenul până la graniță.
D-na Catargi s-a urcat imediat în vagonul suitei, pe peronul fostei gări regale rămânând ceilalți, care după 10 minute au urcat în vagon, în afară de Lt.col. Bercea, c-dor Gherghel și Col. Stanciu cari au rămas pe peron.
Între timp în vagonul bucătăriei au fost încărcate un butoi cu brânză, saci cu cartofi, lăzi cu zahăr și pachete cu alimente.
La ora 19.45 s-a dat dispoziții ca Leonard Kirschen și ziariștii americani să fie poftiți să se suie în mașină și să plece din preajma gării, ceea ce au și făcut.
La ora 20.15 a sosit în gară Mihai cu mama sa și Jaques Vergotti. Mihai și Elena au trecut prin salonul gării și fără a sta de vorbă cu nimeni au suit în vagon.
Odată cu Mihai au mai sosit și două mașini Willys Overland cu bagaje, care au fost suite în vagon sub supravegherea lui Vergotti, a valetului Olteanu și a șoferului Moldoveanu - șoferul lui Mihai.
Olteanu valetu lui Mihai ducea două casete grele, de care s-a interesat special Vergotti întrebând de ele și dacă au fost duse în vagonul special al lui Mihai.
La ora 20.30 trenul special cu fostul Rege Mihai și suita - au părăsit gara Sinaia, cu destinația Lausanne – Elveția. –
Din Sinaia au plecat cu Mihai și Elena următorii: Mircea Ioanițiu, Nelly Catargi, Dr. Bianu, Jaques Vergotti, valetul Olteanu și șoferul Moldoveanu.
Din informațiile obținute de la Isp.Gl.Paraschiv, s-au aflat următoarele: Insp.Gl.Paraschiv se afla de două zile la castelul din Sinaia și a făcut controlul bagajelor suitei ce urma să-l însoțească pe Mihai. –
Bagajele lui Mihai nu au fost controlate și acesta a avut dreptul să aducă 12 valize ale sale, odată cu el la gară.
Din cele observate de noi, valizele care au fost duse la gară de Mihai cu 15 minute înainte de plecare – au fost 30.
Dl ministru Ghe. Gheorghiu Dej s-a interesat la telefon  prin Secretarul General, dacă s-a respectat ordinul ca bagajele lui Mihai să nu fie controlate.
După abdicare Mihai a stat foarte grav și izolat, iar Elena a plâns tot timpul.
De la București au plecat cu trenul special ce a sosit la Sinaia 32 de persoane, printre care și Negroponte, ginerele lui Barbu Stirbey cu soția și cei (...) copii.
Trenul special urma să se oprească la Săvârșin pentru a lua trei persoane.
Polițiștii și ostașii fac paza trenului până la graniță. Garnitura merge până în Elveția, de unde se va înapoia în țară.

Incidente – La ora 19.15 când a sosit în gară Mircea Ioanițiu, un elev de liceu care se afla sus pe șosea, crezând că Ioanițiu este Mihai, a strigat: TRĂIASCĂ REGELE!
Elevul a fost imediat arestat de șeful Siguranței Tiron și, din informațiile culese de la gardian, acesta este fiul unui maior din fosta Gardă Regală.

Imediat după acest incident au venit Leonard Kirschen și ziariștii americani, care s-au interesat de cele petrecute, luând note. (...)

Fotografii cu paginile raportului din dosarul de urmărire:

40 de comentarii:

  1. mai individule nu mai umbla cu documente de astea,ca nu ai nici un fel de credibilitate! UNDE ESTE STAMPILA CNSAS-ului,ca sa ateste autenticul? NICAIERI! asa ca lasa vrajeala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, ar fi trebuie sa postez si o fotografie cu nr de dosar!
      Voi cauta in calculator sa vad daca am pastrat toate fotografiile!
      Expozitia a fost publica si a fost organizata in Bucuresti de trei istorici de la CNSAS!
      Pentru ca a avut impact, a fost ulterior gazduita si la Craiova, Timisoara si Cluj Napoca!

      Ștergere
    2. Ai dreptate, ar fi trebuie sa postez si o fotografie cu nr de dosar!
      Voi cauta in calculator sa vad daca am pastrat toate fotografiile!
      Expozitia a fost publica si a fost organizata in Bucuresti de trei istorici de la CNSAS!
      Pentru ca a avut impact, a fost ulterior gazduita si la Craiova, Timisoara si Cluj Napoca!

      Ștergere
    3. Mai comunisto-securist puscasule, se vede ca nu cunosti ca toate copiile date de CNSAS au pe spate, pe diagonala inscriptia cu litere de 5 - 6 cm. foarte groase, pe care din pacate trebuiesc platite de cel ce solicita paginile respective din dosar!
      Asa ca tineti pliscul, ai vorbit destul la plenarele comuniste, acum TACI !

      Ștergere
    4. Corect! Dar stie cineva ce era in caseta grea, sau in cele 30 de valize necontrolate? Atunci chiar nu ar mai fi nici o indoiala!

      Ștergere
  2. Tovarese puscasu Regele Romaniei care este si astazi caci procedura de abdicare nu a fost indeplinita conform legilor in vigoare nu a plecat cu nici un aur sau tablouri . Acest adevar este consemnat in inventarele facute de securitate si PMR .Restul sunt legende , minciuni si propaganda comunista .Istoria si actele legale sunt una , propaganda si legendele securiste sunt alta ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BRAVO DOMNULE ANTON. CA SA MAI STIE CEI DE MAI SUS LA CEI CARE LE-ATI RASPUNS REGELE NU A PLECAT CU AUR SI TABLOURI. SA AFLE ACESTI TOVARASI CA MULTE TABLOURI SI OBIECTE DE O VALOARE IMENSA AU FOST FURATE DE SOLDATII DIN DIVIZIA TUDOR VLADIMIRESCU SI DE CEI CARE ERAU TRIMISI SA IL SCOATA PE REGE DIN PALAT. DE COMUNISTI. O PARTE SE MAI AFLA SI LA ANUMITI TOVARASI DIN SINAIA. MOBILA ,TABLOURI SI ANUMITE OBIECTE. REGELE NU A ABDICAT . A FOST FORTAT SA SEMNEZE O HIRTIE FARA NICI UN FEL DE VALOARE. SI O SPUN CA UNUL CE FAMILIA TATALUI MEU A FOST O FAMILIE APROPIATA DE FAMILIA REGALA/ TATAL MEU LA CUNOSCUT PERSONAL PE REGE. DECI TRAIASCA REGELE.

      Ștergere
    2. Dear Papa, postati documentele facute de securitate si de PMR si atunci veti deveni credibil. pana atunci legendele sa vorbeasca.

      Ștergere
    3. saracul mihaita, cum o fi trait el in exil.?? din ajutoare sau a muncit cum ,,muncesc'' astazi tiganii prin tpata europa !!

      Ștergere
    4. tovarase papacioc anton mai citeste si informeazate ca esti varza regele a plecat cu 40 vagoane cu aur bijuterii obiecte scumpe tablouri nu cu mobila veche cum zic unii

      Ștergere
    5. nu tata...in camioane avea sarcul,lopeti,sape,roabe...si un fierastrau...saracul.in cele 2 casete grele probabil ciment.emgrasi el saracul...la munca in Elvtia..."tui dumnezeul lui de tradator.

      Ștergere
    6. @Pappa Anton,
      Ha, ha, dar de cand securitatea spune adevarul ??? Plus ca te cam contrazici singur in postare. Cand iti convine, estei de partea securitatii, cand nu, schimbi tabara. Ha, ha !!!

      Ștergere
  3. Inca un Puscas comunist.Cand va v-a disparea samanta otravita?

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca un "Puscas"comunist.Candvi se termina samanta,ma?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai garnitura de tren a plecat înainte:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai...garnitura de tren a plecat cu cineva zile înainte.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Trenul era al lui Carol II
    Vezi romanul Athenee Palace.

    RăspundețiȘtergere
  8. da domnule,rahatul asta,tradator de tara ,pe care dumneata il numesti "rege" a plecat cu "mainile goale"....WTF!

    RăspundețiȘtergere
  9. Rege sarac,comunisti saraci,capitalisti saraci...chiar asa sa fie ?...ce vedem in jurul nostru,nu e deloc asa...o simpla observatie,de la un simplu om...

    RăspundețiȘtergere
  10. Întotdeauna am avut o bănuială că aceste lucruri sunt legende. Sunt o persoană care judecă logic. De ce l-ar fi lăsat pe rege să plece cu vagoane? În ochii lor era doar o bucată de carne. Este de mirare că l-au lăsat să plece. Pe al bolșevicilor l-au împușcat împreună cu toată familia. Așa că regele Mihai a plecat cu o avere inestimabilă. A plecat în viață. Ce i-o fi oprit pe ai noștri să facă la fel ca rușii? Totuși, chiar brutele acelea de "securiști ai noștrii" nu au făcut ca brutele roșii. Chiar și bestiile noastre sunt mai nobile ca bestiile lor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Exista lucruri care nu se scriu nicaieri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tov. Puscasu vezi ca ti s-a albastrit steaua de pe drapel de rusine! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Tov. Puscasu vezi ca ti s-a albastrit steaua de pe steag de rusine! :D

    RăspundețiȘtergere
  14. A plecat doar cu o putină de brânză ?
    A primit însutit, după ce s-a întors în țară

    RăspundețiȘtergere
  15. Paza trenului era asigurată de 25 de agenți de siguranță sub conducerea insp. Nicolski și comisar șef Vendel și de ostași și ofițeri din Divizia Tudor Vladimirescu.
    Fiecare ușă a vagonului era păzită de un agent și un soldat cu armă automată.

    2 uși per vagon, 2 agenți = 12 vagoane (minimum). 1 vagon bucătărie, 1 vagon rege + suita (32 cetățeni), 1 vagon autoturismele, restul vagoanelor atașate așa, pline cu aer, ca să dea bine la poză... Logic, n-a luat decât câteva valijoare, că tablourile cele multe le mătrășise mai-nainte, în ultima vizită la Londra... ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. De curiozitate cum a trăit 45 ani în lux într-o tara străină fără sa ii lipsească nimic el și familia lui numeroasa.

    RăspundețiȘtergere
  17. De curiozitate cum a trăit 45 ani în lux într-o tara străină fără sa ii lipsească nimic el și familia lui numeroasa.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sincer nu vă inteleg iubirea nețărmurită pentru fostul și nu actualul rege. A fost un trădător pentru că a semnat capitularea necondiționată în urma căreia României i sa dat statut de tară învinsă ,cu toate consecințele ulterioare. Constantin Brâncoveanu a refuzat să se supună imperiului otoman, cu pretul vieții lui și a fiilor săi. El a fost cu adevărat un erou al neamului românesc și nu unul de carton precum Mihai de Hohenzolern care a fost decorat de Stalin și a primit cadou un avion. Cat despre documentul pe care îl prezentati, nu aveti nici o dovadă că este autentic. Ar fi de dorit să incetati cu această propagandă promonarhista zgomotoasă .În acest moment monarhia este pentru Romania tichia de de mărgăritar care lipsește chelului.

    RăspundețiȘtergere
  19. A plecat , din ce pricina nu contează, contează ca un om care nu este supus alegerii de către toți cetatenii este foarte posibil sa nu ajungă dictator, sau măcar sa fie un regim dictatorial. Eu nu înțeleg nimic din chestiile astea. Urăsc din toți rărunchii ideea de regalitate sau monarhie, ura care nu va pierzi niciodată. Socotesc aceste învârte o tâmpenie și atât! Sunt foarte mulți oamenii în tara ăsta care au merite mai mari pentru a fi conducători , lideri . Mă socotesc prea săracă ca sa pot tine un rege,și cohorta lui de slugi prea plecate, deși în tara ăsta sunt o gramada care trăiesc aproape ca regii și o alta care se pretind.URAT! Societate retardata, ăsta suntem. Reintroducerea sintagmei ,,Casa Regala , ne arunca în fundul istoriei în sclavagism!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cat de mincinosi sunteti! Hohenzollernul a plecat din Romania la varsta de 27 de ani. Vi se pare cumva ca persoana din poza are 27 de ani? In poza e un copil. E o poza facuta cu mult timp inaintea plecarii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Lasati gargara asta maanipulatorie.. Ce a facut Regele Mihai de atunci? Cu ce a trait ca la munca nu s-a dus.. ?! Carol I a venit in tara cu o sacosa din panza si un geamantan mic cu obiecte personale, pentru a a mers clandestin...Iar nepotusi a plecat cu aur din tara exact asa cum se spune, caci s-a pus problema atunci rusilor ca daca abdica sa i se asigure si mijloace de a isi intretine familia in alta tara.. Totul a fost consimtit..Mai lasa vrajeala asta de spalat prostimea pe creier.. nu tine la toti..

    RăspundețiȘtergere
  22. https://www.facebook.com/intruder.vass/posts/948363401957648

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce prosti! ...ce prosti santeti...
    O sleatha de vagabonzi straini ıdiotilor. .din atatia voievozi romani nu a-ti gasit un öm. ...â trwbuit sa va inchinati la un fonfait çare nu vorbeste romana
    Cretinilor...ce legatura are cü comunismul??

    RăspundețiȘtergere
  24. Si tatal bunicii mele care a fost taran si a fost tinut in lanturi si a umplut acele vagoane cu "pita galbena ca soarele aur curat dacic" pacat ca a murit acum fooarte multi ani....

    RăspundețiȘtergere
  25. si uite asa comunisti au reusit sa introduca marul discordiei si al minciunii in mintea oamenilor din pacate pe cei ce au fost comunisti convinsi greu ii faci sa inteleaga, ei o vor tine pe a lor si gata....la urma urmei bine ca am reusit sa intelegem, si sa fim informati despre adevar cat inca regele Mihai este in viata....cinste si respect pentru regele nostru !

    RăspundețiȘtergere
  26. din pacate toti cei care au fost comunisti convinsi si chiar propagandisti vor continua sa nu auda si sa nu vada adevarul. Multumesc lui Dumnezeu ca am prins vremuri de adevar si am putut sa auzim si sa vedem marturia din partea majestatii sale regele. Sanatate , cinste si respect suveranului nostru....Regele Mihai.

    RăspundețiȘtergere
  27. Toma Necredinciosul!
    Nici dacă vezi nu crezi ... documente expuse intr-o expoziție publica, sunt "false" ... pana unde duce ignoranta?
    Nu crede cine nu vrea sa creadă, pentru ca are sufletul plin de ura și mârșăvie.
    Nu vrea sa admită ca sunt oameni care sunt altfel decât el și în neputința lui de a se ridica din noroiul ignorantei, a răutății, a nedreptății, a injuriilor, a necinstei... manjeste tot ce ere curat și nobil.

    RăspundețiȘtergere