vineri, 20 mai 2011

De CONSTANTIN şi ELENA!

M-am gândit cum să scriu acest articol fără să supăr şi să jignesc!
În ziua de astăzi, este foarte greu să-ţi suprimi "pornirile verbale", când trebuie să aminteşti de o anumită persoană care nu face cinste numelui cu care a fost botezat!
Mâine, românii în special şi creştinii în general, îi prăznuiesc pe "Sfinţii Împăraţi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa Elena!" Peste 1.800.000 de români îşi sărbătoresc mâine onomastica!
De pe acum LA MULŢI ANI tuturor, indiferent de sex, religie sau opţiune politică!
În istoria noastră, mulţi purtători ai numelor Sf. Împăraţi, s-au remarcat prin fapte de vitejie, onoare, curaj şi demnitate, marcând semnificativ perioadele lor!
Domnitorul Constantin Brâncoveanu - cel care nu s-a lepădat de credinţa sa, preferând să moară, fapt pt care BOR l-a trecut în rândurile sfinţilor, prăznuindu-l la 16 August, alături de fii săi Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, alături de ginerele său, sfeşnicul Ianache Văcărescu!
Generalul Constantin Argetoianu, Marele sculptor al lumii Constantin Brâncuşi, Filosoful şi scriitorul Constantin Noica, Inventatorul INSULINEI Constantin Paulescu, Actorul şi directorul Teatrului de Comedie Constantin Tănase,  Academicianul Constantin Giurescu, Constantin Negruzzi, Constantin Mavrocordat, Costin Neniţescu, Titi Rucăreanu, Constanţa Buzea.
 Iată şi câteva Elene celebre :
Regina mamă, Elena (1896-1982), mama regelui Mihai

Elena Cuza considerată o sfântă pentru suferinţele morale la care a fost supusă de către A. Ioan Cuza, Principesa Elena de România, fiica regelui Mihai,  Elena Văcărescu - scriitoare franceză de origine română, Scriitoarea Elena Farago...
Fiind o zi aşa de importantă, îmi amân dorinţa de a spune ceva rău despre Elenele care ne oripilează în ziua de astăzi prin aroganţă, prostie şi prost gust !
Elena a fost un nume care a marcat istoria, inclusiv a poporului nostru şi în bine, dar şi în rău! Ghinionul este că ne sufocă şi astăzi, după ce ne-a bântuit atât de mult din 1930 până la Revoluţie!....
Când am crezut că am scăpat, iată că unii nătângi au inventat altele mai "fitzoase", dar la fel de proaste!   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu