sâmbătă, 24 decembrie 2011

Republică sau Monarhie (II)

(...) "În decembrie 1989, când s-a pus capăt capitolului deschis de includerea României în sfera de hegemonie a Uniunii Sovietice, firesc ar fi fost să se revină la situația de dinainte de abdicarea de la 30 decembrie 1947, impusă de ocupantul sovietic și executată de marionetele sale de la București!
Astăzi avem esperiența a peste două decenii de republică postdecembristă. Ea s-a dovedit o CALAMITATE pentru România. Republica sărăciei, a corupției, a clientelelor politice, a clanurilor mafiote. Țara a devenit o simplă piață de desfacere a mărfurilor străine, și-a pierdut independența și a dispărut de pe harta diplomatică a lumii.
Clasa politică post-decembristă s-a dovedit a fi dușmanul de moarte al națiunii române. Incompetentă, rapace, arogantă, ea trăiește în lux sfidător, ruptă cu totul de masa populației și suferințele ei.
Situația din România este o față a sistemului neocapitalist. Tarele lui sunt agravate, în țara noastră, de absența unei tradiții de autentică democrație, de înapoierea generală a țării, de absența spiritului civic. Populația este abrutizată, prostită, incapabilă să se ridice dincolo de shopping și de pălăvrăgeala la telefoanele mobile.
Soluția ar fi o revoluție anticapitalistă. Dar cine să o facă?
În condițiile actuale, instituția monarhiei, aflată deasupra partidelor, ar putea stăvili apetitul acestora pentru putere și pentru ciolan. Un rege-arbitru nu un președinte-jucător, care a scindat societatea românească, ar putea reface solidaritatea națională, situată deasupra opțiunilor politice ale fiecăruia, și ar mobiliza resursele de muncă, gândire și simțire ale românilor, în slujba interesului național!
Evident este vorba de o posibilitate. Totul depinde de români. Ei sunt marii vinovați ai stării catastrofale de astăzi. În timp ce clasa politică s-a dedat jafului, masa populației s-a lăsat exploatată, batjocorită, călcată în picioare, fără să schițeze măcar un gest de împotrivire, dacă nu de protest. Această masă își merită pe deplin soarta. Poate, o tresărire de revoltă și de demnitate se va produce, totuși, și atunci, ea va înțelege că deocamdată, MONARHIA îi dă o șansă de a reveni la o viață normală și de a-și recăpăta speranța!" - acad. Florin CONSTANTINIU - Revista "ISTORIE și civilizație", Anul III, nr.26 - noiembrie 2011!

12 comentarii:

  1. Mă numesc Vasilescu Cristian. Sunt licenţiat în istorie. Reiau mesajul pe care l-am trimis anul trecut. Se pare că cineva din sfera istoricilor consacraţi nu vor să înţeleagă faptul că (indiferent de consideraţiile unuia al cărui sistem politic - BASESCU - îşi trăieşte agonia) pretinsul actual şi fost pentru totdeauna rege Mihai ESTE UN LAŞ ŞI UN NEMERNIC.
    Acest tânăr ofiţer contestatar - Alexandru Gheorghe - are datele pe care le aveau toţi ofiţerii români mobilizaţi pe frontul de răsărit, în august 1944. Acest tip de ofiţer combatant, pe care România l-a dat cândva, A FOST ABANDONAT ÎN MÂINILE SOVIETICILOR, ŞI LA CEREREA ENGLEZILOR, DE CĂTRE TOŢI OAMENII POLITICI ŞI MILITARI care au girat actul ticălos de la 23 august 1944.
    Ca istorici nu sunteţi rugaţi, ci, în numele românilor autentici SUNTEŢI SOMAŢI să spuneţi adevărul despre 23august şi să stigmatizaţi actul de înaltă trădare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil că acedemicienii Florin Constantiniu, Dinu C. Giurăscu, Bălăceanu Stolnici sunt niște neaveniți foști comuniști, care s-au trezit peste noapte monarhiști și încearcă să dreagă oarecum ...busuiocul!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Baescu, sunteti departe de realitati ! Sigur sunteti un contestatar de buna credinta al actualului guvernamant, monarhia fiind identificata drept singura solutie de moment. Regele Leopold al III-lea al Belgiei, cand nemtii au ocupat tara sa, in 1940, a refuzat exilul. Reciproca fostului rege Mihai s-a lasat asteptata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și ce trebuia să facă? Să se lase mazilit probabil!!!
      Sau uităm că a fost amenințat cu uciderea câtorva sute de studenți???

      Ștergere
  4. Pentru predarea armatei române în mâinile sovieticilor, pentru târârea propriului său popor în sclavie şi aruncarea lui în zodia capitulării, cine ştie pentru câtă vreme?, trebuie să recurgă singur la soluţia de onoare. Măcar acum, la amurgul vieţii, să se împace cu el şi cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Când porţi uniformă de militar cu X pe umăr - mareşal -, al zecelea grad, în fapt doar un titlu de glorie, ai obligaţia să te pui în fruntea armatelor tale şi să crăpi sau să învingi dând ordinul de atac, nu să pactizezi cu inamicul şi, apoi, să te pui la adăpost în localitatea Dobriţa.
    Veşnic dispreţ pentru asemenea rege.

    RăspundețiȘtergere
  6. Esenţa evenimentelor istorice este cu totul altceva decât lăutărismul istoric şi politic, practicat mai totdeauna la noi.
    Faptul că România se găseşte la o răspântie istorică (în lipsa unei personalităţi politice de anvergură) a determinat oameni cu un ridicat simţ al responsabilităţii şi aflaţi în cel mai înalt for ştiinţific să-şi îndrepte privirile către o instituţie aflată, la rândul ei, deasupra claselor - Monarhia. Aceasta însă nu scuză cu nimic aventura dinastică a lui Carol II şi actul de înaltă trădare, pe care l-a săvârşit fostul rege Mihai, la 23 august 1944.
    Apoi, dat fiind faptul că am un stil de exprimare academic, vă rog să-mi publicaţi mesajul şi să nu mă consideraţi un mitocan.

    RăspundețiȘtergere
  7. După cum observi stimabile, ți-am publicat ... ”părerile”! Da, pentru că tot ceea ce spui sunt păreri, pe care foarte puțini le mai susțin! Cei mai în vârstă din neștiință sau din inocularea (de către comuniști)acestor idei, cum că monarhia a distrus poporul iar Regele Mihai a fost un trădător de țară!
    Dacă ”părerea” ta este că Regele a greșit la 23 august, evitând masacrarea populației de către armata roșie, n-am ce a mai comenta! Pentru că rușii au făcut prizonieriostașii români care au executat ordinul de încetare a focului, asta este de condamnat, dar MS de ce trebuie stigmatizat pt asta?
    Dar recuperarea Ardealului, datorită cui s-a făcut? Dar scurtarea războiului cu minim 6 luni, cui se datorează?
    Problema legată de Dobrița eu o caracterizez ca o răutate să nu spun neștiință!
    Păi stimabile, nemții trecuseră la represalii și ai fi vrut ca MS să-i întâmpine cu flori și șampanie???
    Dar cred că orice discuție este de prisos!
    Succes în viață! Mă găsești în Piața Universității în fiecare zi dacă dorești contiunuarea dialogului! Este mai bărbătesc față către față!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu Monarhia a distrus Romania, ci ultimii 2 monarhi. O posibila restauratie trebuie sa excluda membrii familiei de Hohenzolern, ramura romaneasca.
    Daca-si pastra armata, la 23 august, avea si cine sa apere populatia, in special de deportarile in Rusia sovietica.
    Mihai trebuie stigmatizat pentru ordinul de incetare unilaterala a focului, pentru ca e o chestiune de prestigiu sa dai ultima batalie eroica (capul Ostirii nu-si preda armata). Mihai nu a stiut sa se ridice la inaltimea si angajamentul strabunicului sau, Carol I.
    Chestiunea Ardealului este un argument de ordin sentimental si teritorial - inselator -, pentru ca imperativul momentului era apararea pe diagonala Moldovei, unde in martie 1944 se stabilizase frontul. Ardealul era o chestiune secundara.
    Scurtarea razboiului cu 6 luni face parte dintr-o politica de inducere in eroare. Razboiul a mai durat 9 luni, urmat de cel rece. Teza e de pus la indoiala.
    Cat despre atitudinea regelui Mihai, de parasire a Capitalei, de vazut cartea domnului profesor Constantiniu, O Istorie Sincera..., atitudine aflata in antiteza cu a inca tanarului rege Carol I, care, in 1878, la amenintarile ruso-tariste cu dezarmarea si ocuparea capitalei, a pus armata pe picior de razboi.
    Castigul amandorura este ca am gasit calea dialogului. Discutiile noastre de pana acum au fost doar un exercitiu de gandire liber exprimat. Personal nu mai sunt nationalist. Romania nu mai are nevoie de noi. Pamantul asta nu ne vrea. Tara asta nu a fost capabila sa-i iubeasca pe altii mai straluciti decat noi.
    Doar o minune Dumnezeiasca ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Prin actul de la 23 August, MS Regele Mihai a reusit sa recupereze Ardealul de Nord si a obtinut o baza mai buna pentru negocierile cu aliatii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stimabile este un termen, nu caragialesc, ci unul cu care Ion Luca Caragiale stigmatiza pe masoni. Mie mi-au făcut educaţie şi instrucţie - mă mândresc cu acest lucru - LEGIONARII autentici. Datorită acestui fapt, am un dispreţ absolut pentru toţi cei care din raţiuni, nu principiale, ci strict oligarhice sau tâmpeşti, se solidarizează cu fostul rege nemernic şi trădător.

    RăspundețiȘtergere
  11. Viitorul este mai important decât trecutul. Datorită faptului că, principalul obiectiv este demolarea prin toate mijloacele legale şi, mai ales, legitime a regimului criminal patronat de către marinarul fără flotă - BĂSESCU -, o copie fidelă a altui nemernic naţional (Carol II) - cu excepţia recursului la crimă (Băsescu încă nu a recurs, pe faţă, la crimă -, discuţia în jurul actului de la 23 august trebuie să o îngheţăm până la vremuri mai liniştite şi principiale.
    Rămâne de discutat în ce măsură am obţinut o mai bună bază de discuţii pentru negocierile cu aliaţii. Nici unul dintre delegaţii trimişi la Moscova, care au semnat armistiţiul cu sovieticii, nu aveau clasa celui despre care Clemanceau a spus că trebuie arestat şi scos între baionete, când acesta discuta condiţiile păcii şi urmările ei diplomatice pentru România sfârşitului Primului Război Mondial - Ionel I. Brătianu, om de stat responsabil.
    Eram ţară capitulardă. Nu am negociat condiţii, ci ni s-au impus condiţii.

    RăspundețiȘtergere