joi, 23 februarie 2012

Comunismul pe scurt, văzut de Georgelis Je-moi!!!



La o postare a mea pe FB, în care-i ”blagosloveam” pe oligofrenii ce susțin cu tărie ineptă, că MS Regele MIHAI a plecat pe 3 ianuarie 1948 cu două vagoane de tren  încărcate cu aur, și nu cele patru autoturisme pe care comuniștii au fost de acord să i le lase, discuțiile au devenit destul de aprinse!

Îmi permit  să postez aici,  comentariul făcut de Georgelis Je-moi (Patriarhul Pieței Universității cum îi spunem noi) într-un dialog cu un alt ”conversator”, în care face o ”superbă” descriere a comunismului!

”Eu stiu o poveste din sursa, care iti va arata ce insemnau vremurile anilor '50 !
Mama, fie-i tarana usoara, avea o vecina, doamna Merisor. Sotul acestei doamne avea origine nesanatoasa (burghezo- mosiereasca) si la un moment dat, dupa ce un "binevoitor" a facut o plangere ca domnul Merisor tipareste manifeste anticomuniste si unelteste impotriva regimului comunist, la usa lui a aparut o echipa de securisti, care au intors casa pe dos si bineinteles, n-au gasit nimic ! 

Tocmai cand se pregateau sa plece, unuia din comisie i-a venit ideea "geniala" si se indreapta direct catre aparatul de radio, il porneste si aparatul incepe sa "cante" pe Europa Libera ! Evrika ! L-au prins ! Stii cat a fost condamnat pentru aceasta fapta criminala domnul Merisor ? A fost condamnat la 17 ani de puscarie, din care a facut 15 ani. Si te rog, crede-ma dragule ca pe vremea aia puscarie nu insemna ceea ce vedem azi a fi puscarie! Pe vremea aia "drepturile omului" erau reduse la un singur drept al omului -> Dreptul la moarte!
Asa ca las-o mai domol rogu-te cu iesitul in strada, pentru ca habar n-ai ce a insemnat drama comunista ! Pentru ca n-a fost numai un sistem, ci si o mare drama a omenirii !
Si ca sa-ti dau un singur exemplu de drama, vreau sa-ti spun ca atunci cand am vazut daramarea zidului dramatic al Berlinului, am fost toata ziua aceea cu ochii in lacrimi, stiind cate drame a insemnat acea rusine ridicata de comunisti.
Pentru ca de fapt, asta a insemnat comunismul ! Ridicarea de ziduri !
Au ridicat ziduri intre tari, au ridicat ziduri intre clase sociale, au ridicat ziduri intre vecini, ai ridicat ziduri intre rude apropiate !
Comunism = Ziduri ! Garduri si sarma ghimpata ! ”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu