joi, 21 martie 2013

Vinovatul Crin Antonescu!

Asist de prin toamnă la încercări de coagulare a organizațiilor pro-monarhiste, sub ”umbrela” Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei - A.N.R.M.!
Rezultatele sunt din ce în  ce mai încurajatoare, chiar dacă de la începutul anului au apărut ca ciupercile după ploaie mai multe cluburi monarhiste coordonate nu se știe de către cine, dintre care doar unele au aderat la  A.N.R.M.!!!
Am avut privilegiul în această perioadă să ascult puncte de vedere ale mai multor politicieni și oameni de cultură privind posibilitatea revenirii la Monarhie, încât marea lor majoritate au fost rostite de atât de multe  ori încât le-am învățat aproape  pe de rost!
Știu punctele de  vedere ale  dlui. Tăriceanu, dlui. Ciorbea, dlui. Paleologu, dlui. Caramitru, chiar și ale dlui. prof. Emil Constantinescu. Toți doresc revenirea la Monarhie, dar nu fac nimic în acest sens!
Asistăm de peste 23 de ani la fel de fel de convulsii ale societății românești și ale clasei politice! Totul se transformă cu o viteză uimitoare, încât ne este greu astăzi să înțelegem cum s-a putut trăi până de curând fără telefonie mobilă, computer sau IPAD...!
Tehnologia evoluează foarte rapid, oamenii se adaptează din nevoie, dar din păcate mentalitățile acestora nu se schimbă așa de ușor! Marea majoritate a oamenilor politici care și-au exprimat atașamentul față de valorile monarhice, sunt arhicunoscuți! Singura surpriză plăcută apărută în acești ani a  fost dl.  deputat PSD Ninel Peia, cel care pe 13 martie a.c. a făcut o declarație politică de la tribuna Camerei Deputaților, prin care solicita revenirea la Constituția din 1923!(vezi declarația aici)
Ei bine, de ceva zile s-a găsit vinovatul neîmplinirii dezideratului monarhist, în persoana lui Crin Antonescu!

Cei pe care i-am nominalizat mai sus, n-au fost niciodată prim-miniștrii, miniștrii ai culturii sau președinte de țară ales  pe un puternic val pro-monarhist! Domniile lor n-au mișcat un deget în acest sens, dar sunt decorați de către Casa Regală, iar vinovat pentru că încă mai suntem republică este bineînțeles, tot Crin Antonescu!
Suntem în anul 2013, când s-a inițiat procedura de revizuire a constituției nedemocratice a defunctului Antonie Iorgovan și a fostului președinte (de tristă amintire), tovarășul Ion Ilici Iliescu! Această coaliție ”împotriva naturii” dintre PSD și PNL, are ocazia de a intra în istorie (conform sloganurilor din campania pentru Parlamentare din dec. 2012 ”Să facem istorie”și ”Dreptate până la capăt”), revizuind sau mai bine înlocuind actuala Constituție!
Pentru a realiza aceasta și a îndeplini așteptările multor români de a se îndrepta actul mișelesc de la 30 dec. 1947, este nevoie ca actualii membri ai Parlamentului să-și dorească înființarea Adunării Constituante!
În acest moment, se pare că nu se dorește acest lucru, iar vinovat pentru  asta este, cine altul decât Crin Antonescu!
Domnilor acuzatori de pripas, ce credeți dumneavoastră că au făcut ceilalți în sprijinul monarhiei și nu vrea să  facă Antonescu?
Nu-i așa că domnia s-a lăudat de dimineața până seara de peste 20 de ani că este monarhist, domnia sa a avut pârghiile necesare să restaureze monarhia și n-a făcut-o...?
Nu-i așa că domnia sa  a fost prim-ministru și președinte de țară și a uitat subit că este monarhist când s-a văzut în funcțiile menționate?
Personal cred că acuzele la adresa lui Crin Antonescu sunt nefondate, nedrepte și ticăloase!
Domnilor cârcotași, ar fi bine să căutați vinovații în altă parte!
Mai aveți să-i reproșați că înaintașii lui au intermediat căsătoria morganatică dintre Principele Carol și Jeana Lambrino (bunicul actualului președinte al Senatului, se pare că a fost țârcovnicul care a cântat în biserica  din Odessa unde s-a oficiat căsătoria), precum și apariția pe lume în urma dragostei nebune dintre o pipetă și o eprubetă, a prințului Carol-Mircea Lambrino, al cărui naș știm cine este!
PENIBIL!

Un comentariu: