joi, 25 august 2011

Votul uninominal dintr-un tur? In 2008 PNL ar fi avut cu 36 de parlamentari mai putin!

M-a inspirat situatia prezentata de Transildania intr-un articol pe blogul personal, cu parlamentarii PNL clujeni ajunsi in Parlament in 2008 si ce s-ar fi intamplat daca alegerile s-ar fi desfasurat intr-un singur tur!
 Am stat cam 3 ore sa parcurg listele pe Colegii, pentru a vedea care au fost liberalii castigatori, sau care au obtinut cele mai multe voturi!
Situatia se prezinta in felul urmator:
- Candidati alesi pe primul loc in colegii:
Camera Deputatilor = 41
SENAT                  = 16
Total                       = 57
- Candidati validati pentru Parlament:

Camera Deputatilor = 65
SENAT                  = 28
Total                       = 93


Adica am avut mai mult cu 36 de parlamentari, aplicandu-se principiul proportionalitatii! Altfel....eram pe nicaieri! Deci "TRAIASCA DEMOCRATIA!"
Pentru statisticieni, vreau sa nominalizez judetele in care candidatii PNL nu s-a clasat primuii in colegiul sau: Alba, Arad, Arges, Covasna, Dambovita, Neamt, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea si......BUCURESTI!!!
Pai in aceste judete avem parlamentari....n-o sa-i nominalizez, dar ganditi-va ca in Bucuresti n-am castigat niciun mandat dar ni s-au repartizat cateva...foarte importante!
Avand in vedere faptul ca in 2008 gestionam bugetul si am organizat alegerile, rezultatele obtinut au fost  nemultumitoare!
Daca ne imaginam ca in situatia de saracie accentuata in care se gasesc foarte multi romani, dupa aproape 3 ani de masuri de austeritate, acestia n-o sa poata fi cumparati, ne inselam!
Aud aproape zilnic sondaje, sondaje si iar sondaje! In toate basescu e la 20% incredere, boc pe la 7, iar Uniunea MINUNE castiga din primul tur cu peste 60%!!!
Pai cum o sa castige daca sustin alegeriule dintr-un singur tur?
Sa se uite atenti la situatia din 2008, dupa care sa se mai gandeasca!

2 comentarii:

  1. VUM avantajeaza in primul rand PDL, ca sunt la butoane si au resurse nelimitate. Dar nu pe cine avantajeaza (PDL sau USL) e problema, ci ca e un vot nedemocratic, care anuleaza voturile celor care ofera incredere celor de pe locul doi sau trei. Acele voturi, foarte multe, sunt aruncate efectiv la gunoi, iar oamenii respectivi raman nereprezentati in Parlament. Daca un candidat castiga cu 4 voturi in plus fata de altul (au fost cazuri), indiferent daca ele sunt curate sau furate, va castiga din start. Cu ce ar fi el mai reprezentativ decat cel de pe locul doi care a luat cu 4 voturi mai putin, si poate toate curate.

    Dincolo de faptul ca trebuie sa nu sustinem acest vot ca NU E DEMOCRATIC, mai e o problema. Liberalii care sustin VUM iti dai seama cat de idioti sunt, spunand ca ACUM ne convine, in USL. Pai poate ne convine ACUM, dar noi singuri, PNL, nu vom mai putea modifica niciodata legea, in Parlament, sa fie asa cum ne convine sa candidam singuri. Niciodata! Deci e o chestie ireversibila si ramanem captivi intr-o alianta pe vecie. Deci cine va accepta asta poate fi acuzat de tradare. Si daca PSD inca sustine, stiind situatia, e clar ce urmareste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca, printre membrii si simpatizantii de rand ai opozitiei (USL mi se pare ceva mai artificial decat "opozitie") idea uninominalului necompensat, intr-un tur, nu are niciun fel de sustinere. Totusi, USL a depus un proiect de lege in acest sens.
    Si-atunci, ma intreb: nu exista, cumva, o conspiratie la varf? Cum pot liderii USL sa sustina o astfel de aberatie antidemocratica?

    RăspundețiȘtergere