luni, 26 septembrie 2011

... cu actul de la 30 dec 1947, cum rămâne?

Stimați politicieni de toate culorile, orânduirile, etniile, sexele și convingerile!
În urmă cu aproape cinci ani, pe 18 dec 2006, "cineva" (împins de la spate), a condamnat comunismul printr-un raport prezidențial, nefiind convins în fața propriei conștiințe că face bine!
A fost momentul din care Ion Iliescu îl urăște pe acel "cineva", în primul rând datorită afirmației că cei care au condus PCR se încadrează în categoria "criminali", iar Ion Iliescu s-a văzut, probabil, la momentul condamnării comunismului pe baza raportului Tismăneanu, printre "posibilii criminali". 
În fine! "Împins de la spate" și (sunt convins) împotriva propriei conștiințe....a FĂCUT-O, pentru că era necesar să se arunce odată pentru totdeauna anatema  asupra acestui flagel nenorocit, nimicitor de vieți, conștiințe și destine!
În respectivul raport, "împinsul de la spate" a afirmat răspicat ... Distrugerea continuităţii constituţionale a statului român prin abdicarea forţată a Regelui Mihai în decembrie 1947 rămâne unul din marile abuzuri ale comunismului în România. 
(pag.17 http://www.presidency.ro /static /ordine /RAPORT _FINAL _CPADCR.pdf).


Peste 5 ani, același "împins..." și-a schimbat părerea și-l atacă grobian și mitocănește pe MS Regele MIHAI, fapt ce  nu mai trebuie comentat, deoarece asemenea ieșiri fac parte din firea lui otrăvită și dușmănoasă pe care-o arată permanent, asiduu și visceral, împotriva celor care au reprezentat sau reprezintă valori de netăgăduit pentru acest popor! 
Pe acest președinte cu mari dizabilități, nu-l poate corecta decât Judecata de Apoi, dar sunt atât de mulți politicieni reprezentanți ai poporului, care au datoria morală să discute în plen problema actului din 30 decembrie 1947, această zi fatală pentru democrația din România!
Domnilor politicieni, stimați reprezentanți ai societății civile, oameni din presă și media, nu vă solicit să fie repus în drepturi MS Regele MIHAI! 
Vreau să fie condamnat oficial actul din dec '47 !!!
Credeți că aveți capacitatea de a face o reparație atât de necesară? Măcar morală! 
Stimabililor, raportul citit în 18 decembrie 2006 este neterminat, de aceea vă provoc la un dram de demnitate și responsabilitate!

Un comentariu:

  1. Pai, nu stim raspunsul politicienilor? Poporul a votat democratic (cat de democratic, cat de bine informat?), dupa 1989, noua constitutie republicana. Deci chiar daca actul respectiv din '47 e condamnat, si prin Raportul Tismaneanu in care scrie ce scrie, nu mai reiau citatul tau, chiar e condamnat, ramane prostia dupa '89. Cine a votat-o? Toti idiotii. Ce Dumnezeu sa mai reparam?

    Dar nu avem nevoie de vreo reparatie pe sfert sau pe jumatate. Ci de vointa politica sa schimbam total Constitutia. Se poate. Cand in Parlament va exista o majoritate pentru asta. Trebuie convins om cu om!

    RăspundețiȘtergere