sâmbătă, 4 iunie 2011

De ce republică şi nu MONARHIE? (I)

Pentru că în republică, poţi să-ţi subordonezi serviciile secrete, iar dacă nu-ţi ajung poţi înfiinţa câte vrei, deci avantaj celor care vor să reuşească în politică la nivelul cel mai înalt!
În MONARHIE, nici nu poate fi vorba de aşa ceva, deci minus un punct!
Pentru că în republică putem să-l sancţionăm prin vot pe şeful statului atunci când se înbată, când înjură, când jigneşte jurnalişti, când loveşte un copil, când spune una şi face alta, pe când în Monarhie, şeful statului (REGELE) nu ar oferi asemenea motive dezgustătoare, deci încă un punct minus pentru că Regele ne ia "satisfacţia" suspendării!
Pentru că în republică se pot promova "oamenii de casă", non valorile obediente sau piţipoancele bune la pat, pe când în Monarhie sunt excluse asemenea anomalii.
Pentru că în republică şeful statului poate să-şi impună oamenii în guvern, în Curtea Constituţională, în Justiţie, în D.N.A. în A.N.I., pe când în Monarhie, Regele nici nu se gândeşte la asemenea acţiuni!!! Avantaj republicanii!!!
Regele are alte standarde de valori, care nu au dat greş niciodată în sute de ani!
De ce am accepta valoarea autentică în detrimentul celei inexistente sau mimate, când am devenit o naţiune majoritar mediocră, lipsită de decenţă şi calitate!
Vrem în fruntea statului beţivi, de"ocheaţi", fanfaroni sau într-un cuvânt "la fel ca noi"!
Când o să înţelegem să devenim cu adevărat civilizaţi, atunci o să ne merităm REGELE!
Până atunci, înotăm în noroiul ignoranţei, lăsându-ne viaţa în mâinile soartei!!!

2 comentarii:

  1. Te contrazic putin. Muult mai multi regi decat presedinti au fost suspendati (unii chiar la propriu) si detronati de-a lungul timpurilor. Ideea ca un rege nu poate fi dat jos, pe care o vehiculeaza republicanii, e una absolut falsa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru că Monarhia a fost abolită prin forță și nu prin voința poporului român. Este ca un bun ce ne-a fost furat, dar care trebuie adus înapoi.

    RăspundețiȘtergere