vineri, 21 octombrie 2011

MICHAEL DE ROMÂNIA de Peter Kurth

 [Comandat dar nepublicată de Tina Brown, 1990 - cercetată, scrisă şi editată cu viteza luminii (8 zile întregi)in "fereastra de ştiri" a regelui , cu toate acestea, au închis înainte de a putea să apară în "Vanity Fair" ... Tina a crezut că a fost "destul de bine."]


După ce la un moment dat a existat un rege chipeş şi tristă, care a trăit într-o modestă, ipotecat, în formă de L vila pe malul Lacului Geneva. Soţia sa, regina, a fost unul dintre cele mai frumoase printese regale din generatia ei, în timp ce cele cinci fiice harnic - acestea au fost bine în concepţia modernă - a lucrat, respectiv, ca un "sociolog medical," un restaurator de ceramică vechi şi deteriorate , un cal-amelioratorului, un "designer grafic", şi o asistentă medicală. Nu a fost un câine în casa numită "Voila", şi un altul numit "Ecco!", Un Subaru în garaj, un Volkswagen, o Honda, jeep-uri şi trei Armata, vintage al doilea război mondial, toate în stare mentă. Una a apartinut General Schuyler şi altul pentru a General Patton şi a treia la împăratul însuşi, care obişnuia să-l conduce în sus şi în jos pe scări de marmură în afara palatului ţării sale la Sinaia, în Munţii Carpaţi.
 
"Ai putea face acest lucru", a declarat Regele Mihai de România categoric, în stilul laconic care caracterizează toate conversaţie. El a fost condus autovehicule de timp el a fost şase ani, şi de conducere le-sălbatic, la "nebun" de viteză. In timpul domniei sale în Bucureşti, tăiat scurt de lovitura de stat comunistă din 1947, curteni şi funcţionari nu a ordine pentru a încerca să ţină pasul cu el, ca el hurtled jos Chaussée pe o afacere sau alta. Apetitul său pentru excursii, bilete de avion, conduce şi cascadorii la volan este la fel de puternică în exil cum a fost dintotdeauna, egalat doar de pregătire sa solidă în mecanica auto. Regele Mihai este, pur şi simplu pune, o piuliţă pentru motoare.
 
"Unii oameni de gradina," Queen Anne din România mi-a spus într-o duminică, la începutul lunii mai, astfel cum am condus de la Geneva la "Villa Serena" în Versoix, suburbia respectabil elveţian republican în cazul în care familia regală română a trăit pentru mai mult de treizeci de ani. "Sotul meu lucreaza pe masini Se elibereaza mintea lui.. Acesta vă permite să-l cred. Spunem că este" relaxant. "" Nu sunt atât de multe poveşti despre talentele lui Mihai ca o garagiste şi părtinire său remarcabil pentru compania de fructe cu coajă şi buloane care, nu au fost o pentru rolul său unic în istoria românească şi posibilitatea de a nu neconceput de reabilitare sale în Bucureşti, el ar putea merge în jos în manuale ca Regele Inventarea. El nu are nici o explicaţie pentru unitatea lui cu o cheie: tatăl său colectate timbre.

"Pur si simplu sa întâmplat atunci când eram copil", spune Michael - "la fel ca asta a venit şi nu ştiu de unde.." El ajută ca regina Anne, de asemenea, are un indoit auto "Nu la fel de pronunţată ca. a mea, "regele explica. "Dar ea se poate rupe un jeep în afară şi puneţi-o înapoi împreună din nou destul de pricepere." Anturajul lui oboseste de poveşti care îl descrie ca pe "o maimuţă grăsime", dar este descrierea lui, şi atunci când l-am întâlnit pentru prima dată în Versoix el a fost în picioare, şase-picior-trei, în salopete murdare verde, mâinile lui masive, lucru omului brăzdată cu uleiul şi murdăria şi cu o privire de confuzie prietenos de la faţa lui. Nu a fost un bandaj de tifon lipit de frunte. El el însuşi a redus recent în timp ce parcarea auto - el a lovit în partea din spate a Subaru reginei Dacă nu aş fi cunoscut cine a fost, aş putea să-l confundat cu o distrată, off-taxă sofer..
 
Am avut întrerupt rege - care este, regina şi am avut - în atelierul curtea lui. Regina îl numeşte "chiliile interior" şi nu le introduceţi excepţia cazului în care ea înseamnă afaceri. Acest lucru este în cazul în care Michael cel mai mult este acasa, unde isi petrece fiecare zi, atunci când el nu se deplasează, şi în cazul în care el ţine jeep-uri său, masini, motociclete si orice altceva care ar putea nevoie de o piele de bivol sau o manivela În cazul în care jeep-uri, în special, ar trebui să fie în muzee acum, este datorează în întregime grija obsesiva lui Mihai nu un fir de praf este permis să se aşeze pe umbrele lor proaspăt vopsite;.. numărul de locuri sunt mână-tapitate,.. usile sunt montate pe articulaţii creakless Dar "tinkering," de Michael, nu este doar un hobby Este o pasiune şi, o simte, compensaţii pentru o viata petrecuta in mare parte, în pantofi care nu se potrivesc.
 
Michael a fost "Regele Baby" într-o eră de Balcanii de băiat-conducători, victima unui divorţ regal celebru şi pentru creşterea copilului remorcher de război, care a păstrat tabloidele distrat timp de aproape două decenii. Nascut in 1921, singurul copil al lui Carol al II-lea şi Helen, Printesa a Greciei şi Danemarcei, Michael a fost regele la cinci, demis la opt, restaurat la nouăsprezece ani şi condus în exil, la vârsta de douăzeci şi şase. Azi, aproape şaptezeci, el este şeful ultimul supravieţuitor de stat din Primul Război Mondial II şi singurul monarh vreodată să aibă domnit în spatele Cortinei de Fier. Fiica lui Margareta îl numeşte "un suflet amputat," şi, într-adevăr, există o tristeţe despre el că niciodată nu ridică, un fel de izolare şi de mister tăcut.
 
Pentru o lungă perioadă de timp după ce său exil Regele Mihai a fost scris în "În cazul în care-sunt-Au-acum?" Caracteristici ziarul ca un "om de afaceri la Geneva," denumirea care decurg din asocierea lui pierde cu firma de pe Wall Street a Droulia şi Co Acesta a fost unchiul său favorit, fostul rege Paul al Greciei, care au primit-l cuplat cu Droulia - una dintre aceste ultra-discret, "integral privat", se referă de brokeraj face-'em-bun-simt despre care Michael mărturiseşte că ştie încă nimic. El a fost creat pentru a servi Droulia ca un fel de Rainmaker, o prună dinastice ale căror conexiuni internaţionale ar putea aduce bogăţie pentru firmă.

"E amuzant despre oameni de genul asta", mărturiseşte el, vorbind despre incursiunile sale în afaceri "Ei vor vorbi despre orice:. Vieţile lor dragostea, viata lor sexuala, nimic. Dar, de îndată ce vă încerc să vorbesc cu ei despre bani "- aici, regele ridică un deget la buze şi mimează acţiunea de creare de arhive zip le închidă Înainte de a se alătura Droulia în anii 1960, el a lucrat deja pe scurt în Anglia ca o." grădinar piaţă ". si mai tarziu ca un pilot de încercare şi de reprezentant de vânzări pentru Lear şi avioane Lockheed Dar actiuni si obligatiuni" nu sunt exact ", în linia lui lui Michael, spune el, de pe Wall Street nu este bătut lui.
 
"Nu e banii lor oricum," Michael proteste, ca în cazul în care acest lucru au fost ştiri din lume ar fi trebuit să. "Aride atunci când este, ei sunt chiar mai liniştit despre el!" El este exasperată, increduli, atunci când el ne împărtăşeşte viziunea sa de la sfârşitul lui-capitaliste de a finanţa: "Hanging la telefon toată ziua şi toată noaptea, banchete, dineuri - intolerabil. Le-am spus de la început că obligaţia a fost prima mea în ţara mea. De asemenea, că nu am fost de gând să stea în jurul valorii de baruri toată noaptea cu fete apel şi aşa mai departe. "Executivii Droulia s-au grăbit să-l asigur că nimic nu mai monstruoasă decât o licenţă de brokeraj a fost necesară pentru activitatea sa, dar Michael a fost încă incomode, şi, destul de sigur, o dată la bordul el "nu a auzit niciodată un alt cuvânt" de la nimeni. Ai impresia că el încă nu este sigur dacă lucrează pentru Droulia sau nu.
 
El a fost pe o rolă în timp ce el a vorbit despre Droulia, vocea lui neobişnuit de energic, cu ochii albastru luminat cu răutate şi umor relaxat bun. În cercurile îndepărtate ale familiilor regale europene, printre grupurile de Windsor şi Hohenzollernii, Habsburgii, Wittelsbachs, Romanovilor, Savoys, Bourbonii, Braganzas şi danez Schleswig-Holsteins, Mihai de România este cunoscută unic pentru taciturnity lui, sa "supărare", lui "aproape patologic" timiditate şi de ezitarea lui, în orice sens social, să se prezinte. "El este un personaj ciudat, introvertit," spune un văr în America. Lui mătuşa Olga Iugoslavia, ea însăşi o prinţesă de cunoaştere largă şi stil, reclamă faptul că "ai, practic, trebuie să-l prindeţi să-l să spună nimic", şi că, atunci când el nu, tu nu-l pot auzi. El vorbeşte atât de încet, în accentele astfel monoton, care credeţi că el trebuie să fie murmur sau jignitoare cuvintele lui. El nu este. Vocea lui este pur şi simplu cu o grosime de reproducţie, neclare sub influenţa de cinci sau şase limbi, conştient că nu are nevoie pentru a concura. Este o voce pe care de fapt cere să-l asculţi cu atenţie, şi în această privinţă, ca şi în altele, Michael stie foarte multe despre statecraft.
 
El este un bărbat înalt, larg, robust şi cu sinceritate bine, cu urechi proeminente şi păr gros, ondulat maro, care a fost descris bine (până recent, când el a început să lăsaţi-l să meargă gri) ca "Reaganesque." Francez, care cunosc stelele lor film, cred că Michael seamănă cu întârziere Robert Ryan, şi au dreptate: el este "craggily frumos", în acest fel pluton-comandantul Dar zambetul lui este fermecător prin harul lui Dumnezeu, nu, aparate de fotografiat, şi în mod neaşteptat lui. pe scurt câştigătoare, băieţoasă datorează nimic de relaţiile publice.
 
Este destul de rar, în primul rând pentru Michael să zîmbească. În timpul tot timpul am fost cu el, în Elveţia şi Franţa, în orice situaţie, am observat că expresia de pe fata lui abia schimbat. El este atent si grijuliu, dar impasibil prin natura. El este de nepătruns, inviolabil, de la distanţă. El este, de asemenea, cu probleme de auz, şi un anumit vag, în maniera sa ar putea fi puse până la surditate. Chiar şi aşa, ca un copil, el a fost celebru pentru său "zâmbet chinez", iar el ia spus bunica sa, Regina Maria a fabuloasă România, că "am învăţat să nu spun ceea ce simt, şi să zîmbească la cei pe care îi urăsc cel mai .. ", soţia lui Michael, Queen Anne, explică faptul că soţul ei este în primul rând" un acrobat "E o glumă în familie, ea spune: regele trebuie să fie gata pentru orice.

"Am trăit întotdeauna ceea ce noi numim o viaţă dublă," regina insistă, ţinând trage adanca, pe o serie de tigari Marlboro. "O viaţă de familie şi de simplitate şi de linişte, şi o viaţă de doliu doliu pentru România.." Cand Michael propus pentru prima dată la Anne în 1947, la doar cateva saptamani inainte de-a pierdut scaunul lui de domnie, el ia spus să se pregătească pentru o luptă "I. traiesc pentru ţara mea ", a declarat el Ceea ce era adevărat pentru regele la putere este de două ori, astfel de om în exil; regina nu ascunde admiratia..
 
"Nu a fost usor", spune ea. "Nu este uşor să fie instruiţi pentru a face un lucru şi numai un singur lucru,. Apoi şi pentru a găsi sine înconjurat de rechini de o lume diferită ...." Vocea ei trasee de off ... familiei regale este folosit pentru a fi inteles gresit În decembrie 1989,. în momentul revoluţiei române, zvonuri că Michael a zburat, din exilul său de la Geneva, a trimis un apel către Mihail Gorbaciov la Moscova, solicitând intervenţia trupelor sovietice pentru a ajuta poporul român în lupta lor împotriva dictatura lui Nicolae şi Elena Ceauşescu. Regele a fost indignat atunci când a auzit despre el.
 
"Aceasta este ceea ce se numeşte dezinformare," sa plâns el, niciodată nu pune la îndoială faptul că povestea a avut originile sale în Bucureşti, şi în special cu liderii Frontului Salvării Naţionale, că prost numit sortiment de birocraţi de partid, aparatciki, disidenţi şi oportunişti care au smuls putere "spontan" de la guvernul lui Ceauşescu şi, ulterior, au apărut - mai mult spre surprinderea de exilaţi români - ca un organism politic autonom şi unificat Puţini oameni, de la început, au fost ca suspect al Frontului ca toată lumea, dar mai târziu a devenit rege.. a fost unul dintre primii.
 
"Nu ştiu nici de liderii Frontului", a avertizat el, "dar eu ştiu de unde acestea provin din Ei au ajuns prin rândurile comunist ..... Ei urmau să fie un guvern de tranziţie pregătirea [pentru] viitoarele alegeri . Acum, ei spun că luam parte la alegeri în calitate de candidaţi .... structura a ţării nu sa schimbat un pic. E acelaşi popor "La 18 decembrie., o saptamana inainte de asasinarea a Ceauçescus, regele a emis un apel la poporul său - armata, ai corpului diplomatic, "toţi generalii şi toate elementele" -. pentru a arunca jugul comunismului şi a forma un nou guvern, prin alegeri libere El a cerut NATO şi Pactul de la Varşovia naţiuni ( Gorbaciov nu, nu şi soldaţilor străini) pentru a sprijini România în oră cu privire la decizia ei. A trebuit să meargă în Franţa, în scopul de a face acest lucru, deoarece una dintre condiţiile de exilului său în Elveţia, este că el nu va angaja în "activitatea politică. "Acum câţiva ani, când a adresat o reuniune de la Frankfurt al Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi, societatea cea mai mare şi cel mai influent al exilaţilor români în Occident, el a fost descris în comunicatele de presa ca a Uniunii" liderul spiritual "El se opune.pe termen lung.
 
"Eu sunt Regele tuturor românilor", spune Michael, "indiferent de afilierea lor politică .... Eu nu sunt liderul spiritual al Uniunii Romanilor Liberi. Sunt mai sus organizaţii." Regele a luat cunoştinţă de un savant român istorie şi o înţelegere clară a rolului său ca un monarh constituţional. Nu sunt cei care doresc ca el va avea un rol mai activ în problemele emigranţilor, şi încă de la revoluţia din decembrie a fost copleşit cu pliante şi broşuri şi manifeste sălbatice, recomandând că el "invada ţara", "bomba România", "paraşută", a şi aşa mai departe. ("Strămoşii lui nu a primit scaunul de domnie dracu 'de către şedinţei în jurul valorii în Elveţia," unul regaliste afirmă.) Dar Michael nu are niciun interes în politică în sine, sau chiar în monarhism ca o idee generic. Dupa toate aparentele, el este lipsit de ambiţie personală, şi atunci când vorbeşte despre a fi un rege, el vorbeşte despre România.

"Prea multe lucruri au fost scrise despre mine, care nu sunt corecte", sa plâns el de mai mulţi ani în urmă într-o scrisoare către un prieten. "Acesta este un lucru care nu se opreste niciodata uimitor mine suma de lucruri pe care oamenii cred ca stiu despre mine, sau chiar ceea ce cred eu.. O mare parte din aceasta este o pura fantezie." Evenimente din Est, căderea Ceauçescus, propria sa re-apariţia ca "o carte de sălbatic politic într-o înviat, larg deschisă Europa" - acestea sunt lucruri pe care Michael preferă să ia în considerare în tăcere. Este regina care valurile mîinile în aer şi încearcă să descrie efectul de la Geneva a annus mirabilis, 1989.
 
"Zing Zing!", Spune ea. "Pop Pop!" Totul sa schimbat în ultimele opt luni, cu excepţia faptului central al existenţei soţului ei. Viaţa la Serena Villa este încă în aşteptare despre.
 
*

 
Am avut nici o idee, m-am întâlnit înainte de rege, că acum există un birou la Geneva să se uite după treburile sale şi, mai precis, să se ocupe de incursiuni ale presei. Casa de Hohenzollern-Sigmaringen, din care coboară Regele Mihai, a fost mult timp cunoscută pentru informalitate sale, sa hands-on şi de abordare chiar excentric pentru afaceri de drepturi de autor. În 1924, Regina Maria din România a apărut pe coperta de timp cu informaţiile pe care ea a fost "o regulat, periodic, regulat, regulat regal regina."
 
Puţine s-au schimbat. În Versoix, soţia lui Michael se cumpărături ei pe un scuter.Când i-am sunat şi întrebat-o despre "un moment bun" pentru a satisface familia, ea a râs.
 
"Nu mă întreba," a spus ea, în care neconfundat regal limba engleză, care, în timp ce perfectă, este uşor şi indefinably accentuate. "Trebuie să te uiţi în cartea de numire. Există întotdeauna ceva se întâmplă. . Este imposibil de a urmări "Mi-a dat numărul de centrul orasului de birou (" Spune-le ca te-a chemat acasă ", a spus ea), şi atunci când un asistent vesel răspuns la telefon -" Secretariatul de Roumanie, Bonjour! "- Am fost a trecut de-a lungul a Principesa Margareta, fiica cea mai mare Michael şi Anne şi director al Fundaţiei Principesa Margareta, o organizaţie de caritate înregistrată dedicat reabilitării politice, sociale, morale, culturale şi economice ale poporului român.
 
Până de curând - până prin vara lui 1989 - Principesa Margareta a fost un ofiţer al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite la Roma. Ea este instruit ca un sociolog, şi, prin contul ei propriu, ea ar fi fost fericit să rămână unul.Dar răsturnarea Ceauçescus şi aparente re-trezire a democraţiei în Bucureşti, a pus familia regală automat în lumina reflectoarelor, Margareta, la 41 de ani, sa mutat înapoi acasă, cu părinţii ei. Potrivit Constituţiei vechi, promulgată în 1923, femeile nu moşteni tronul românesc, şi reviste franceze de redevenţe sunt punct de vedere tehnic greşit atunci când se referă la fiica regelui ca Margareta însăşi nu folosi titlul de "Princesse héritière." - Nici, în ciuda rapoarte în presa checkout-contra, ea a fost ocupat "praf de pe coroana ei." Ea se angajeaza sa discreţie, şi ea este de acord cu tatăl ei atunci când spune el, "este la latitudinea oamenilor de a decide" dacă este sau nu România va merge inapoi la monarhie.

"În cazul în care regimul actual ar trebui să o colaps zi", Michael a declarat pentru Associated Press, încă din 1956, "Eu nu cred că ar trebui să impună o monarhie pe oameni fără consultarea oamenii înşişi românii au. Avut destulă suferinţă pe care le impune să au dreptul de a fi consultate cu privire la viitorul lor "Acest punct de vedere al" poporului "este adânc înrădăcinată în conştiinţa familiei regale În ianuarie 1990, în urma evenimentelor dramatice ale revoluţiei de la Bucureşti, Michael repetat angajamentul său -.. el nu ar fi "propune" el însuşi - şi a insistat că nu era treaba lui să "intervină" în primele alegeri libere România a fost stabilit să se bucure în mai mult de cincizeci de ani.
 
"Sunt gata să servească poporul şi ţara în orice moment pentru a garanta cât mai curând posibil, o constituţie democratică", regele a declarat reporterilor. "Dacă oamenii vor să mă întorc, bineînţeles, voi veni înapoi." Dar prima comanda de afaceri ar trebui să fie "o regenerare morală." Michael a respins rapoartele de la Bucureşti, pe baza unui sondaj de opinie realizat pentru Paris-Match , faptul că 78% din totalul românilor s-au opus o revenire la monarhie.
 
"Bucurestiul nu este ţară", a spus el: "Şi mi se pare acest sondaj a fost făcut mai degrabă în grabă.". Ceva de genul 80 partide politice independente, toate, dar două dintre ele au format, în săptămânile scurt de la căderea Ceauçescus, au fost anunţate în calitate de concurenţi în alegerile naţionale; nici unul dintre ei era de aşteptat pentru a învinge sau chiar pentru a face o adâncitură în mandatul Frontului Salvării guvernământ. Este o chestiune de "educaţie", Michael spune: nu a fost nici o. Tinerii români, în special, "nu ştiu exact ce este o monarhie constituţională, ei nu ştiu ce este democraţia, ei nu ştiu ce o viaţă parlamentară este. Asa ca s-ar putea lua ceva timp pentru ca acestea să intre în acest lucru ".
 
Danielle Maillefer, secretarul general de la Principesa Margareta fundaţiei şi femeia care dubleaza ca Regele Mihai "apăsaţi consilier" (fosta doamna. Maillefer a fost Chief Information Officer pentru oraşul de la Geneva) adaugă faptul că punct de vedere tehnic, pentru înregistrare, nu există nici o astfel de lucru ca un "ex-rege." Mihai de România ar putea fi descris ca un monarh fost, Mme. Maillefer insistă, sau a unui suveran trecut, dar "un rege este un rege pentru viaţă."
 
Distincţia nu este lipsită de forţă. La începutul lunii aprilie, Mme. Maillefer a anunţat că regele a avut planuri de a vizita România "private" de la Paşti, şi Frontul Salvării, la acelaşi nivel cu scop democratic, sa grăbit să îi acorde o viză. Michael a fost "un cetăţean român ca oricare alta", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului - deşi Ion Iliescu, liderul Frontului, care a devenit preşedinte al ţării, sa simţit obligat să sublinieze faptul că revenirea regelui la Bucureşti, în niciun fel implicat o aprobare a creanţei sale la tron.
 
"Vizita regelui nu are nimic de-a face cu România să devină o monarhie", a spus Iliescu, într-o declaraţie care a apărut oxymoronic numai la suprafaţă. "Monarhul nu este un monarh orice mai mult." Clienţi Dar familia regală a fost obtinerea bun. La Londra, şansele Daily Telegraph evaluat lui Mihai pentru o restaurare, la un uimitor 25 la 1. El a fost singurul candidat într-o supă adevărată de pre-comunistă drepturi de autor, mult savurate de către presa occidentală, pentru a genera ceva de genul astfel de cote favorabile. (În schimb, Marele Duce Vladimir al Rusiei, pretendent la tron ​​Romanov, a venit în ultimul pe lista Telegraph cu un clasament de 100.000 până la 1 .)

În martie, regele luat prânzul la Geneva cu Laszlo Tokes, pastorul protestant şi activist de etnie maghiară a căror opoziţie faţă de Ceauçescus în Timişoara a avut declanşat revoluţia română, mai târziu, Michael a fost invitat să abordeze un grup all-parte din parlamentari britanici de la Camera Comunelor şi a fost fotografiat în Versoix, în conversaţie de prietenie cu Alexandru paleolog, Însărcinat cu afaceri român în Paris. Rapoartele a ajuns in Anglia de graffiti pe pereţi Bucureşti: "Vrem Malai Si Pe Regele Mihai - Vrem Piine si Regele Mihai."
 
Trei dintre fiicele lui Mihai, între timp, inclusiv Margareta, a făcut apariţii larg mediatizate şi aparent triumfător în capitală. Printesa Helen, 39, si Printesa Sophie, 32 de ani, fiecare convoaiele condus de la casele lor din Elveţia şi Anglia şi a măturat prin România, într-un fel de progres de relief regale, însoţită de produse alimentare, jucării, scutece, bomboane, seringi, prezervative şi haine lasupravieţuitorii afectate sub regimul Ceauçescus (infecţie HIV, printre alte dezastre, este o problemă imediată în România).
 
"Restaurarea monarhiei nu este o problemă în acest moment," Principesa Maria a spus reporterilor. "Suntem aici doar pentru a face ceea ce putem într-un sens umanitar, şi să lase România să se întâlnească cu noi." O femeie in varsta care tatăl lor a adus aminte de o placă comemorativă printese, cu un portret al lui Michael pe ea. O notă a fost lăsat la uşa camerei lor: "Te iubesc, te ador, am să vă binecuvânteze, regele meu, am aşteptaţi pentru tine în România." Ori de câte ori s-au dus fetele lui Michael s-au salutat, dacă nu de domnitori ca în viitor, cel puţin ca oaspeţi de onoare, şi atunci când Frontul Salvării, în conformitate cu Iliescu şi prim-ministru, Petre Roman, smuls brusc viză regelui departe, acţiunea prima pagină a ziarelor din întreaga lume. A fost un pic senzational de publicitate - "în valoare de un miliard de dolari", a declarat un prieten al regelui - ". O relicvă a istoriei" pentru un om care Frontului au sperat pentru a caracteriza ca
 
"Este o decizie politică de a merge într-o ţară pentru a vedea mormintele bunicilor dvs.?" Michael intrebat. "Este o decizie politică de a merge într-o ţară de care am fost - sunt - un cetatean? ... Nu este vina mea că Paştele cade în mijlocul campaniei electorale lor "Au fost demonstraţii împotriva Frontului in centrul Bucurestiului.. Helen şi Sophie au fost chemaţi să "se arate" la fereastra hotelului lor, şi atunci când un echipaj de televiziune român avansat până în Elveţia, nu după mult timp, pe o chestiune pur independenţi, doi sau trei dintre membrii săi s-au rupt, fără autorizaţia de a filma un interviu cu regele. Programul a fost alunecat pe televiziunea română chiar înainte de alegeri, noaptea târziu, şi în ciuda avertismentelor guvernului despre monarhişti dulap la unul din România şi reţeaua de televiziune numai. "Evident, există o cabala", spune Principesa Margareta, care subliniază, în continuare, voios, că multe persoane care au fost indiferenţi faţă de monarhia înainte de Paşti sunt comise "Michaelists" acum.
 
"Vă spun eu ce s-ar putea să vă intereseze," remarca ea la telefon, cu o voce ca misterios "european" ca mama ei, deşi ceva mai tăiate. Nu este un ecou al Sloane Street, în discursul Margareta, care nu este . surprinzător, deoarece ea a trait ani de zile în Regatul Unit şi a fost un oaspete al reginei Angliei ori mai mare decât ea trebuie să menţioneze într-o reporter părinţi ei intalnit prima oara la nunta Elisabeta a II-a vărul lui Mihai, prinţul Philip de Grecia - un ziar de la Londra a afirmat recent că, dintre toate familiile regale şi ex-regale din Europa, Michael are cele mai multe nu e genul de lucru pe Margareta blares în jurul valorii de "sânge regal.". Prin tatăl ei, ea coboară din regi din Grecia, ţari din Rusia, şi de două ori de la Regina Victoria. Prin mama ei, ea este un grandniece de Zita, ultima împărăteasă habsburgică, şi un văr de Franceze orleanişti pretendent, Contele de Paris.
 
"Exista un fel de ceremonie mâine dimineaţă", continua ea, "la Biserica, în onoarea de 10 mai. Tatăl meu nu va putea să vină, dar trei dintre noi va fi acolo." 10 mai, explică Margareta, a fost "o zi fosta naţională în România," o zi de sărbătoare marcată încă de regaliştii în exil pentru a comemora fondator al monarhiei. Si "noi trei" sunt Margareta, mama ei, si Printesa Sophie ("al patrulea în jos", spune Margareta ), care a părăsit, de asemenea, locul de munca anul trecut, în scopul de a ajuta la domiciliu în cazul în care regina îl numeşte "toate astea sa dezlănţuit." "Big Bang-ului," şi înseamnă nu doar dispariţia Ceauçescus, dar prăbuşirea comunismului în toată Europa .
 
"Am crezut niciodată că vom trăi să-l văd," Queen Anne mărturiseşte atunci când ne vom întâlni duminică dimineaţa. Suntem stimulare în sus şi în jos pe rue de Lausanne, în faţa biroului Margareta lui, asteapta pentru printese să apară, iar fetele sunt cu întârziere, dar în funcţie de mama lor, ". Adesea sunt" La 66 de ani, Queen Anne este încă o femeie frumoasă , vioi, îngrijit, şi "natural" într-un tweed-fusta, week-end-in-the-ţară cale. Un prieten din copilărie explică faptul că "Nan este dintr-o bucată." Ea vorbeste scattershot non-stop, cu curiozitate plină de viaţă şi unconsolatoare sinceritate. ("Singurul mod am putut opri vreodată la fumat", spune ea, "este în cazul în care m-au hipnotizat în gândire am avut niciodată o ţigară în viaţa mea.") La un moment dat, brusc, ea se opreşte o femeie pe strada, o matroană la Geneva, care este mersul pe jos Chihuahua ei, să spunem că ea, de asemenea, a Chihuahua acasa. Există şi Coos cloncane şi suspinele de încântare, şi Chihuahua, cel puţin, este totuşi mai înţelept cu privire la identitatea lui Anne. Regina are un aer de amabilitate modeste, prin natura ei, combinat cu un cadou pentru concentraţie totală, ei de formare regal. Membrii familiei observă că ea a "înflorit" în ultimii ani, şi că, pietros al lui Michael este compensat - într-adevăr, bine servit - prin vorbărie goală soţiei sale.
 
Ea fussed peste fiicele ei atunci când au ajuns în cele din urmă - mai exact, atunci când au turnat dintr-un taxi şi a fugit în sus pe scări roşu-covor la biroul lui Margareta. Fundatia Principesa Margareta este găzduit într-o clădire stuc faţă-verso, cu turnulete neaşteptate şi ferestre ovale, care arata ca si cum ar fi în cazul în care Rapunzel ascunde în spatele lor. "Este un fel de castel mic," Margareta observaţii, chicotind. Nu este, de fapt, foarte mici, cu excepţia cazului în comparaţie cu palatul regal din Bucureşti, care revista Life numit cândva "un hipopotam printre puii de găină." Margareta se este mai inalt si mai mult de comanda vocea la telefon m-au determinat să se aştepte. Bright şi vivace, ea seamănă cu tatăl ei, cu o anumită asemănare de fotografii ale bunicii sale, regina Maria. Sophie, prin contrast, este scurt, blond, drăguţ , cu ceva din îndrăzneală a mouse-ului Disney. Ea ​​este nerăbdător să fie luate în serios am auzit că ea a fost un pictor, la fel ca mama ei, şi că ea are chiar expuse în Statele Unite., dar atunci când am să menţionez eiea scutură din cap.
 
"Sunt un designer grafic", a declarat Sophie. "Pictura doar mi-a permis să se dezvolte partea mea creative design grafic are intelectul meu.." Ea se uită în jos la pantofii ei - pompe - în timp ce sora ei sa schimbat hainele ei.
 
"Sunt hăţişurile", sa plâns ea.
 
"Oare nu le-ai lustruit?", Întrebă regina.
 
"Aceasta nu ajută", a spus Sophie. I-am sugerat ca ar putea avea nevoie una dintre aceste maşini de la un hotel-Schuhputz hol, unde am avut mai degrabă cu frenezie buffed mocasini propria mea mai devreme în acea dimineaţă.
 
"Am nevoie de pantofi noi," Sophie a răspuns. Poveştile sunt foarte bine cunoscute de suferinţă familiei sale financiare. În 1940, atunci când bunicul lui Sophie, regele Carol din România, a abdicat şi a fugit pe tron ​​Bucureşti în avans a Gărzii de Fier fasciste, el se presupune a fi avut cu el, impreuna cu amanta sa, Elena Lupescu, un tren plin de comori - nouă vagoane, care urmează să fie exactă, în valoare de 40 milioane dolari de artă şi bijuterii din aur şi de familie, care, în anii de după, au dispărut fără urmă. Carol a murit în 1953; Madame Lupescu (pe care el a căsătorit între timp), în 1977. Tales sunt încă actuale (deşi a negat de către familia regală) a eforturilor lui Michael pentru a recupera prada tatălui său: el se spune să se prezinte la fiecare şase luni "la o anumită bancă din Zurich," în cazul în care el cere pentru contul lui Carol şi se spune că, fără parola corectă el poate, cu tot respectul, las-o baltă.
 
Mai credibil sunt rapoartele de familie din mana-mi-jos haine, hard-a câştigat burse, şi "o valiză mică, minuscule, doar două picioare pătrate", în care fiica cea mai mică regelui, Maria, a fost o dată constatat a fi gruparea modeste ei lucrurile în curs de pregătire pentru o vacanţă de vară.
 
"A fost patetic", spune o rudă american. "Ea a fost atât de adorabil, iar ea nu a avut nimic - nimic!" Pana acum, doar două dintre fiicele lui Michael s-au căsătorit: Helen, doamna Robin Medforth-Mills, locuieste in Anglia, unde sotul ei este un membru al Centrului de Cercetare de peste mări şi Dezvoltare de la Universitatea Durham,. şi Irina, doamna John Krueger, ridică cai şi vite la o ferma din Oregon, o ocupaţie care nu sugestive de circumstanţe jenat toate la fel, nimeni nu a uitat-o ​​vizită de Printesa Sophie la Bar Harbor , atunci când ea a fost de viaţă în Statele Unite ca o "artă grafică" student şi în cazul în care sa alăturat într-o noapte în meci standard de salon american de "care a avut Copilărie cele mai mizerabile."
 
"Am făcut", a spus Sophie, deşi a fost dificil pentru gazde ei so creadă, şi ea este cunoscută în familie, dragoste, ca "un pic de un răzvrătit, un teroare, un băieţoi - aproape o oaie neagră," spune Margareta.
 
Ei se inteleg destul de bine, sau aşa mi sa părut atunci când le-am văzut în acţiune la ultra contemporan, placă de sticlă şi oţel de fază Biserica a Maicii Domnului în secţiunea Montbrillant de la Geneva. Printese mergea cu sfială în spatele mamei lor, montat paşii, sărută Biblia, a luat buchete lor şi au fost înghiţite de până într-o mulţime de aproximativ cincizeci de persoane: oameni de afaceri în ochelari de soare, fete în gazon alb, fotografi, preoţi, şi un set de români cu vârste doamnelor care au uitat la mine ca negustorie Second Avenue din altă eră. Aceste femei au fost radiant în imprimeuri florale, rouged la branhii, mase purtarea de bijuterii, peruci şi lăcuite, într-un caz, o piele de leopard pantaloni costum care a dat un gust screwball la strigăte repetate de "Vive le Roi!" Românii trata familia regală, cu o nepăsare şi o bonhomie care nu ar trece peste, să zicem, la Castelul Windsor. În general, una dintre primele reguli în relaţiile cu regalitatea este că nu le atingeţi, nu le înghesui, tu nu . 't bate-le pe spate, dar a existat o aromă aproape medieval a grupului de la Geneva - atavice ceva, m-am gândit, unele de memorie de un moment în care suveranul şi familia sa au mâncat şi a dormit şi a desfăşurat activitatea lor în sala de cu oricine altcineva.
 
Dupa slujba, cuvântul a ajuns faptul că "un oaspete de onoare" a fost de aşteptare în aer liber, un adolescent român împuşcat şi paralizat în timpul revoluţiei împotriva lui Ceauşescu, care a venit în Elveţia pentru tratament. Am fost impresionat sa vada cat de repede regina a preluat comanda, cum a a crescut de la o dată, plecat de la biserică, se aşeză cu băiatul din masina in afara si calduros La sărutat. Ochii lui erau pe jumătate excitate şi jumătate-dezorientaţi, am simţit că, pentru a fi întâmpinaţi de o regină şi două regelui fete care pot Nu vorbesc româneşte Şi e adevărat: sunt de învăţare, dar ei nu cunosc încă limba Margareta îl numeşte "preţul de exil," şi crede că "oamenii vor înţelege," Anne, cu toate acestea, este tulburat, şi.. Blunt.
 
"Poate am făcut o greşeală", spune ea. "Dar cine ştia? Cine ar putea spune "A fost o glumă la Bucureşti, în zilele de demult că familia regală emis numai în discursurile lor seara, deoarece le-a dat o zi întreagă pentru a" curăţa lor români? ". Engleză a fost limba preferată în familie , astfel cum este în majoritatea familiilor regale din Europa; francez a fost limba de societate şi a Curţii. Şi nici unul dintre cei trei regi Hohenzollern, cu excepţia lui Michael însuşi, au fost vreodată educat ca un român.La momentul căsătoriei lor, Anne a refuzat chiar să se convertească la Ortodoxie.Ea a fost catolic, o prinţesă de Bourbon-Parma, şi au existat zvonuri că ea a venit aproape de la o cadere nervoasa atunci când, după anunţarea logodna cu Michael, ea a fugit în opoziţie de la Vatican. Papa a fost pregătit să sancţioneze căsătoriei în cazul în care Michael şi Anne ar fi de acord să ridice copiii lor, ca şi catolici - o cerere imposibilă asupra regelui. Michael a fost capul Bisericii Ortodoxe din zonele aride România, în exil, conştienţi de faptul că legitimitatea şi continuitatea istorică au fost armele lui numai. Anne si Michael în cele din urmă sa căsătorit într-un serviciu tradiţional ortodoxă la Atena, cu regele şi regina de a participa Grecia.Papa a făcut cunoscut faptul că Anne a fost în "păcat grav", precum şi orice pace ea poate s-au găsit la nivel spiritual este o chestiune de confidenţialitate stricte.
 
*
 
O poveste este a povestit despre Anglia lui Queen Mary, în decembrie 1936, când a aflat că fiul ei, regele Edward al VIII, au ameninţat să abdice în cazul în care nu li se permitea să se căsătorească cu Wallis Simpson, "femeia care o iubesc." Regina chemat Stanley Baldwin, Tory prim-ministru, pentru a discuta situaţia.
 
"Serios!", Ea a început. "Acest lucru ar putea fi România!" Oricine care au urmat soarta a verii ei din Bucureşti, ar şti ce a însemnat ea. Dinastia a fost efectiv importate în România din Germania în 1866, după prăbuşirea Imperiului Otoman şi un experiment scurt cu o căpetenii-rege, Alexandru Cuza (care a semnat actul abdicării sale, ni se spune, pe spatele gol al lui amantă). Istorie românească a fost şi este o poveste de deplasare graniţe şi triburi aflate în conflict, "mare putere" decretele şi masele agitat în căutare de independenţă. Un rege străin, se credea, cu o mireasă străină, s-ar putea dovedi mai echilibrat pe tron, mai fiabile şi mai strălucitoare decât orice conducator local.
 
Dar Casa de Hohenzollern a avut griji proprii. Primul regele Carol s-au dovedit destul de stabil, dar sotia sa făcut pentru ei ambele. Regina Elisabeta din România a fost fiica unui german notoriu tabel-rapper-ul si o celebritate în dreptul său propriu ca poetul fluttery, emotiv singurul ei copil a murit la vârsta de patru ani, ulterior, până la sfârşitul ei "Carmen Sylva". . viaţă, regina îmbrăcaţi în doliu alb, în ​​voaluri, diademe şi rochii diafane, care a dat un aspect fantomatic la ei altfel solid plăcut Faţa ei sociale faux pas au fost legendare: ea a fost miop, şi a fost odată văzut fluturând batista ei de la un efectiv de vaci pe care ea a greşit pentru disciplinele loiali de către marginea drumului.
 
Regele Ferdinand, alături de vin, un nepot al Regelui Carol I, căsătorit cu o prinţesă, de asemenea, cu un fler pentru drama si un gust legate de turbane şi caftane.Regina Maria din România a fost Elizabeth Taylor de ziua ei, renumit pentru frumuseţea ei şi de caritate ei, liberalismul ei, ei "vederi moderne" şi talentele ei unflappable într-o criză. O nepoata a reginei Victoria, Marie umilit nasul la relaţiile regale şi a făcut exact aşa cum ea mulţumit. În 1919, la sfârşitul primului război mondial I, şi cu jumătate din relaţiilor sale au doborât de pe tronuri altă parte, ea a avansat pana neinvitat ca delegat România la Conferinţa de Pace de la Versailles, cu un dulap de 67 de rochii, 31 straturi, 22 blănuri, 29 pălării şi ceea ce ar fi putut fi modelul original pentru o linie intreaga de neveste despoţilor viitorului ": 83 de perechi de încălţăminte de către numărul oficial. Mai târziu, Marie publicat o autobiografie - o premieră pentru drepturi de autor moderne - si a castigat admiratia de Virginia Woolf, care a observat că "nici o persoană nu regal a fost vreodată capabil să scrie înainte de" şi că "consecinţele ar putea fi extrem de grav."
 
Acesta a fost Regina Maria au străduit să se ocupe de tineri Prince Michael, în 1928, atunci când soţul ei, regele Ferdinand, a murit de pneumonie şi de fiul ei şi moştenitor, Prinţul Carol, "Bad Boy a Balcanilor", a fost viu "în străinătate" cu Elena Lupescu, "Cleopatra din Orientul Apropiat." Carol Jr. s-gust în mod normal, a alergat la o reducere mai dure de femeie decât a fost găsit în faţa instanţelor din Europa. O fugă secretă tineresc cu o fată Bucuresti societate, Zizi Lambrino, a fost rapid şi fără milă anulat O uniune a doua, mai potrivite cu Printesa Helen a Greciei, mama lui Michael, a început frumos -. Helen a avut "înţelegere considerabile pentru inima mea bătute," Carol a remarcat - dar la scurt timp după naşterea lui Mihai, pentru motive care nu au fost niciodată clare, căsătoria slăbit, apoi a murit, şi apoi a început să putrezească, înainte de a încheia în divorţ (O reconciliere cu Helen ar fi "dreptul imoral", a declarat Carol - ". urâm unii pe alţii prea complet") Nu a fost vorbesc de. "ciudăţenia" din partea lui Carol - acest lucru într-o instanţă bine cunoscut pentru toleranţa sa de sexualitate excentric. Marie din România abia deranjat să-şi ascundă ibovnicii ei de serie, şi mai mult de unul dintre printese Hohenzollern, surorile lui Carol, a avut ceea ce o nepoată discret solicită "des cuisses ONU peu légères" (greu pentru a traduce, dar are de a face cu ceea ce un alt cultură ar numi "nimfomanie").
 
Totuşi, nimeni din familie a fost pregatit pentru ea atunci când Carol, ca prinţul, a renunţat la drepturile sale la tron ​​şi a fugit la Paris cu doamna Lupescu, spune mama lui intr-o scrisoare că "unul ar trebui să găsească o modalitate de a declara că am "Am fost ucişi într-un accident auto .... Spune-s-au înecat în Lago Maggiore .... voi şti cum să dispară fără să lase urme." Dacă el a avut aceasta a însemnat, pe parcursul istoriei româneşti ar fi putut fi diferite. Povestea este spusă de dezorientare tinerilor lui Michael atunci când a auzit pentru prima dată se numeşte "Majestate", de către instanţa de judecată în doliu pentru bunicul său, Regele Ferdinand.
 
"Este doar un alt nickname, dragă", a spus Helen, mama lui. Michael nu a fost încă şase. Presa a luat act de adancituri său fermecător, cu faţa dolofan, zambetul lui speriat, în timp ce strigăte jubilează a mulţimilor în afara palatului speriat el mai mult decât orice altceva.
 
"De ce au toate ţipa atât de tare?" Michael a întrebat.
 
"Pentru tine, Michael, să vă arate dragostea lor."
 
"Mumia", a răspuns el, "spune-le să nu strige atât de tare pentru mine din nou."
 
Numele lui este "Mihai" în limba română, şi el deţine în onoarea lui Mihai Viteazul, "Mihai Viteazul", primul domn de a uni teritoriile de Ţara Românească şi Moldova în secolul al 17-lea. Lui Michael primii doi ani pe scaunul de domnie au fost marcatede incompetenţă din partea a trei-man regenţă (care a inclus unchiului Nicolae, un alt domn cu un ochi pentru femei rapidă şi o înclinaţie pentru fistfights) şi de certurile amar la domiciliu, în cazul în care mama lui Michael, Helen suferinţă îndelungată, a făcut . ceea ce a putut pentru a proteja fiul ei de la predations patrimoniului său român Elena a fost o fiica a regelui exilat din Grecia - a fost folosit pentru a necazuri în jurul valorii de tronuri Dar ea a sperat să ridice băiat-rege în linişte, cu demnitate şi o. înţelegerea clară a drepturilor sale, şi ea a făcut totul în puterea ei să-l izoleze de la familia tatălui său la Bucureşti. Ea a fost de succes suficient pentru a irita mama ei-in-law, regina Maria, care a numit Helen ", a Hausfrau" şi îngrijorat de faptul că Michael a fost "grăsime" şi "overeducated."
 
"Am mancarime de a lua pe băiat de ei out pentru o zi intreaga cu mine în ţară," Marie a scris, "si lasa-l sa murdare şi umede, lasă-l să se joace cu copilul grădinărit şi riscul de zilele lui alpinism pe acoperiş." Fără îndoială despre asta, copilăria lui Michael a fost singur. "Când am avut nevoie de un tată am avut o mamă", a spus el, "şi atunci când am avut un tată am nevoie de o mamă." El a fost adorat, cu siguranţă, de către ţara sa. Femeile efectuate poza lui în genţi de mână şi sa rugat ca copiii lor ar fi născut ca frumos asa cum ia aparut in Time "Micul Rege.", Life, Newsweek şi Reader Weekly, precum şi pe o serie de timbre poştale colorate şi comemorative medalii care au fost colectate de copii din toată lumea.
 
Cunoaşterea de probleme părinţilor săi "conjugale făcut o mulţime de a trezi simpatie pentru Michael. În 1930, tatăl său a făcut o întoarcere bruscă şi dramatică la Bucureşti şi a luat coroana pentru el. El a separat Printesa Elena de restul familiei regale şi de la fiecare membru al instanţei de judecată; el a scos Michael din grija mamei sale şi ia permis sa-l vada doar pe timp de noapte, la ora de culcare, el a umplut casa Helen cu spioni şi în cele din urmă ea a dispus în exil. Helen a răspuns cu un atac asupra Carol din Daily Mail din Londra - o altă premieră pentru descendenţii Victoria lui - şi, în viitor, până la tempereaza răcit un pic, nici mamă permis numele celuilalt de a fi vorbit în prezenţa lui Michael. Carol a mers mai departe, chiar interzicerea Michael să vorbească limba engleză. El a concediat Michael mult-iubit guvernantă, domnişoara Sf. Ioan, bătu-l în uniformă şi a înfiinţat o şcoală specială la Palatul Cotroceni. Acum retrogradat la rangul de prinţ moştenitor, Mihai a petrecut următorii zece ani, cu douăzeci şi cinci băieţi de vârsta lui, A fost o educaţie unic "de la fiecare persoană care vine din România, toate clasele şi toate categoriile de viaţă.", Şi-l reprezintă pentru faptul ca Michael, atunci când a ajuns la maturitate, ştia limba lui, şi ţara sa, într-un fel nici un alt român au făcut rege.
 
Pentru această zi, Mihai nu se vorbeşte mult despre tatăl său - ". Personale" el este ezită să vorbească despre orice l-am întrebat care au exercitat cea mai mare influenta asupra caracterului lui şi el a părut dezorientaţi El "Chiar nu ştiu. . "Iarna trecuta, a declarat el unui reporter de la Londra că egoismul lui Carol rănit încă îl mai profund:" Am avut umilinta de a împărtăşi viaţa mea cu femeia aceea îngrozitoare [Elena Lupescu] Acesta a fost forţat pe mine Oamenii ştiau mult mai multe despre viaţa noastră privată.. decat am crezut. Mama a fi nevoie să plece, această femeie vine la ei înlocui Ei au avut un sentiment foarte special pentru mine şi cred că tatăl meu facut foarte gelos de mine, să-l pună într-o coajă de nucă.. "
 
În 1940, Michael a fost reunit cu mama lui - care se vor bucura acum titlul Regina Elena din România - după Carol, sub presiunea de nazişti, sovietici şi români Garda de Fier, a fost forţat să abdice şi a plecat din ţară. Michael nu l-am văzut din nou. De atunci până la abdicarea lui, şapte ani mai târziu, a făcut cel mai bun de a servi România în împrejurări imposibil. Povestea a domniei regelui tinerilor din Bucuresti este una de rezistenţă liniştit la o serie de dictaturi - fasciste şi comuniste, straini si locali. Este povestea unui rege marioneta, care în fiecare acum şi apoi smulse siruri de caractere pentru el.
 
Act de cele mai multe sarbatorit lui Mihai - ziua lui de glorie - a venit în 1943, pe 23 august, atunci când el a preluat conducerea într-o lovitură de stat împotriva mareşalului Ion Antonescu, cel puternic om-prim-ministru care a guvernat România de la plecarea lui Carol şi care au legat the ţării averi în Germania în al doilea război mondial. Curajul lui Michael adus ţara în tabăra aliaţilor, şi el încă mai spune că scopul lui în înlăturarea lui Antonescu a fost pentru a salva România de la Uniunea Sovietică. El a fost mult criticată în exil pentru "livrare" România a comuniştilor, dar el dă vina pe Statele Unite şi Anglia nu, el însuşi sau consilierii săi, pentru eşecul lor de a sta până la Stalin. El este încă amar despre asta: România a fost "dublu-au trecut" şi "lasa jos de către toate părţile".
 
După război, Michael a fost decorat de către Harry Truman S cu Legiunea de Merit, şi de către Stalin (pervers), cu obligarea Uniunii Sovietice de Victory. El a fost, de asemenea creditat, impreuna cu mama sa, ca puterea de tăcut în spatele supravieţuirea a mii de evrei români în timpul al doilea război mondial. La acest scris, Regina mamă din România, care a murit în 1982, este pe cale să fie desemnat un păgân Drepţi de Yad Vashem. I-am cerut regelui să comenteze acest lucru, dar ca de obicei el a fost monosilabice.
 
"Am facut ceea ce am putea", spune el. Un efort este în curs de desfăşurare la Bucureşti pentru a reabilita memoria mareşalului Antonescu şi - în conformitate cu teamă de către guvern a regelui - să minimalizeze rolul lui Michael la salvarea evreilor. Dar a fost Mihai, care ameninţa să abdice în 1942, când comenzile au venit din Germania pentru a începe deportarea evreilor din România în Polonia. Mihai observă că deportarea numai a evreilor din România a avut loc în acele teritorii care au fost sub control nazist direct; steaua galbenă, spune el, a fost văzut pe străzile din Bucureşti numai pentru câteva săptămâni.
 
El este modest în discutarea opoziţia sa faţă de comunismul românesc şi abdicarea în cele din urmă necesar. În 1947, un articol de Michael Life descris ca "un tânăr pe un scaun cald", dar politica sa de mocăit regale şi princiare confuzia pare să se fi împiedicat pe scurt planurile Moscovei pentru România. "Stalin te place", Michael a fost spus de către guvern prosovietic ", şi vrea ca noi să respecte Coroanei El ne-a dat pentru a nu vă împinge prea mult.." Planul lui Michael să se căsătorească cu Anne de Bourbon-Parma, care a generat o mulţime de presă, se crede ca au fost grăbi imediat la îndepărtarea lui: o nuntă regală de la Bucureşti ar fi consolidat popularitatea lui, în timp ce posibilitatea de a copiilor lor care au ridicat spectrul de angajament pe termen lung sovietic într-o monarhie externe occidentale.lucrări a prezis ca Michael ar fi "sacrificiu" România pentru femeia pe care o iubea - "ursuleţ înalt Regele Mihai", a declarat revista Time, şi "meditativ, suplu Printesa Anne" -, dar Michael a negat faptul că nimic, chiar Anne, l-ar fi convins să renunţe la tron ​​în mod voluntar lui matusa Ileana îşi aminteşte. slujitorii ei de funcţionare salbatic prin zăpadă în această iarnă de abdicarea lui Mihai, strigând, "Domniţa!Domniţa! Nu avem nici un rege mai mult! Noi suntem pierduţi! Nici un rege ", în timp ce The New York Times" Herbert Matthews a confirmat că "! Mulţi români au plâns în casele lor."
 
"Acest act a fost impusă cu forţa asupra mea de către un guvern instalat şi menţinut la putere de către o ţară străină", ​​a declarat Michael la o conferinţă de presă la Londra, "un guvern total nereprezentative a voinţei poporului român." El nu a vorbitde abdicarea fără respectarea că aceasta a fost însoţită de ameninţarea de genocid:. palatul a fost înconjurat de detaşamente înarmate, şi comuniştii au promis "represalii" împotriva populaţiei dacă Michael nu a mers El nu consideră că fapta ca constituţional obligatoriu, şi niciodată nu le-a.
 
"Cu credinţă nestrămutată în viitorul nostru", a declarat el reporterilor, "şi animaţi de acelaşi devotament şi vor să lucreze, voi continua să servească poporului român, cu care destinul meu este legat inexorabil." Întrebat cum a planificat să facă acest lucru, cu toate acestea, sau dacă el ar putea întoarce vreodată la Bucureşti, Michael a răspuns - zîmbind - ". Nu as sti"
 
*
 
Studiul regelui de la Serena Villa este ticsit cu carti, teancuri de e-mail, fotografii, bric-a-brac, şi un cuplu de mesaje inspirationale înrămate şi montate pe perete. Am remarcat o copie a lui Kipling "Dacă", impreuna cu celebrul "urmele" si ceva am putut face doar vag în lumina de seara devreme, dar care a fost cap de afis pozitiv: Ajungând la casa, eu "nu renunţă." văzut un Decal strigător la intrarea principală, un pic de Comic Relief: "! Never Mind the Dog - Feriţi-vă de proprietar"
 
Queen Anne avansat până la uşă atunci când am bătut, sa uitat la mine brusc, mi apucat de mână (cum ar fi Alice, m-am gândit, cu Regina Roşie) şi propulsat mă în studiu. "Suntem pentru a asculta Petre Roman!", A informat.
 
Petre Roman a fost - este - Prim-ministrul român al Frontului Salvării. O săptămână înainte de alegerile naţionale, el a dat un interviu pentru a discuta revenirea democraţiei la Bucureşti, iar pretinsa demontarea sistemului comunist, dezastrul economic, sărăcia în mediul rural; de "orfani Ceausescu", iar epidemia de SIDA. A fost o oră fascinant, nu atât de mult pentru ceea ce Roman a fost spus, dar pentru că mi-a dat posibilitatea de a viziona monarhi în acţiune - mai bine zis, în reacţie, care a fost chiar mai interesant.
 
"Oh, mă face aşa de supărat, acest" regina spunea, fumatul şi sorbindu vin: "Ei nu răspundeţi la întrebări! "Planuri!" "Programe!" Ei sunt întotdeauna luaţi cu privire la "programe". Dar niciodată nu vom vedea nimic "Nu a fost grimase neîncetată de la colţ, ochii rulare, snorts, şi unele gesturi mai greu, pentru care ea nu nu a reuşit să-mi cer scuze!.
 
Regele a fost ronţăind biscuiţi, cu ochii afară, drept, limitator de comentariul său la o critică a comunismului - "L-am văzut înainte, eu ştiu bine" - şi o ocazional "Hmmm".
 
"Politica, politica," a declarat Michael la un moment dat, atunci când mi-am imaginat (ca sa fiu sincer) că el ar adormit în:. "Una impresia că nu le pasă pasă de poporul român Ei sunt interesaţi doar păstrarea în puterea lor. "El a rupt o atenţie deplină doar o singură dată, atunci când Roman, la Bucureşti, a devenit furios la întrebările puse de el.
 
Roman făcut în curând greseala de a compara "România nouă" în Spania în anii de după Franco. Nu a fost vorba de "reconciliere", "unitate", "de tranziţie", "iertare" (snorts mai mult de la Regina), şi de admiraţie personal lui Roman pentru Felipe Gonzalez, spaniol socialist prim-ministru, care a contribuit inaugureze Spania într-o epocă democratică.
 
"Ei au ratat punctul de acolo", a spus Michael liniştit. "În Spania, Gonzalez este ministru al regelui. Ei trebuie să aibă a spus că."
 
Nu după mult timp, au făcut-o. Vocea primului-ministru a crescut ca el a protestat, într-o răsturnare completă, că situaţia din România a fost "total diferit" de situaţia din Spania, că a fost "nu a poporului spaniol", care pune un rege pe tron ​​în Madrid, dar Franco însuşi, care au ales "Juanito" personal şi ocolit succesiune directă să-l mire pentru locuri de muncă. Juan Carlos a fost "un nou rege", a spus Roman emfatic, "nepătaţi" şi neatinse: nu era "nimic comparabil" în România.
 
"El crede ca este o idee putred, dragă", a spus regina ca ea a oprit aparatul de radio Mai târziu în acea seară,. La o petrecere în St Cergue, ea ma luat deoparte şi au arătat către soţul ei în întreaga terasă.
 
"Uite", a spus ea, "puteţi vedea:. El e suparat".. Sa uitat la mine la fel ca întotdeauna - calm, împărătească, cu Mona Lisa Smile lui Anne Dar ştie bărbatul ei atât Ei ştiu că succesul lui Juan Carlos în Spania este argumentul cel mai evident şi convingătoare în favoarea monarhiei în timpul nostru. Afirmaţia genunchi-smucitură care regii sunt "anacronice", că "nu poţi merge înapoi", şi aşa mai departe, nu are nici o greutate în acest mediu.
 
"Nu poti merge mai departe, fie," Michael insistă, "fără o istorie autentică, un trecut cinstit." El nu are nici o răbdare cu afirmaţia, de asemenea, mult repetate, că românii de rând au "nici o idee" cine este. Nu este adevărat. Mele 30 de ani, conducătorul auto în Bucureşti, nu numai ştia cine a fost Michael, el ştia chiar numele de Principesa Margareta, şi el a furnizat fara a cere mea. Discutaţi despre Michael in Bucuresti si s-ar putea să vă spun (din nou) că "nu poţi merge înapoi," ei s-ar putea spune că "el nu stie România;" s-ar putea-l confunda cu tatăl său şi face griji că a fugit din ţară cu "un tren plin de aur." Dar ei ştiu că România a avut o dată o istorie, şi o tradiţie, şi o idee a suveranităţii naţionale, care a fost intim legată de monarhie.
 
Mi-am petrecut duminica alegerilor de la staţiunea montană Sinaia, în cazul în care familia regală a avut palatele sale de vară.

Când m-am apropiat de un tabel de bărbaţi tineri şi femei, pentru a vorbi despre regele - acestea au fost şedinţei în cafenea a hotelului, care utilizate să fie rezervate pentru elita partidului - au cerut "timp să se gândească" înainte de a răspunde.
 
"Ele pot fi frică", a spus şoferul meu, care a fost în calitate de interpret.
 
"Ti-e frica de rege?" Am întrebat.
 
"Nu, frica de a răspunde la întrebări cu privire la regele. Ei doresc să ştie ce partid faci parte." Frontul Salvării nu ezită să exploateze antagonism, cum ar fi încă mai există între clase. In ianuarie 1990, atunci când protestele au izbucnit primul în Bucureşti împotriva noul guvern, ajutoarele lui Iliescu importate camioane de "muncitori" şi "minerii" de la ţară şi ia trimis în stradă - nu pentru ultima oară - să strut chestii lor.
 
"Jos cu părţile!" Demonstranţi strigă. "Jos cu intelectualii! Am de lucru - nu credem!Nr Regele! "
 
"Şi acest lucru a fost foarte interesant", spune Andrei Pippidi, istoric şi membru al Grupului pentru Dialog Social, unul dintre organismele puţinele intelectuale din Bucureşti, care încă mai există şi are nici o influenţă asupra opiniei publice. (Grupul pentru Dialog Social este oficial non-politic, dar membrii săi sunt cunoscute a fi pro-occidentale şi de nerăbdători să vadă o democraţie cinstit cu sediul în România.) "Evident, demonstranţii au fost pregătite de către agenţi ai guvernului", spune Pippidi "Pentru că la acel moment nimeni nu a menţionat chiar posibilitatea de a returna regelui." Asta a venit mai târziu, după fiasco-ul de Paşti, precum şi retragerea a 11 de ore de viză lui Michael. Pippidi aderă la "explicaţie psihologică", atunci când vorbeşte despre situaţia din România. El crede că ţara a fost traumatizaţi de teroare guvern, devastată de ani de "anti-educaţie", oprit în piesele sale de refuzul majorităţii românilor, în continuare, să îşi asume responsabilitatea pentru crimele comise de vechiul regim.
 
"Românii nu sunt pregătite pentru a fi judecat", spune Pippidi cu o anumită durere "Ei sunt suspicioşi de oricine care ar restabili dreptul la critică liberă şi vrea să se uite tot drumul în jos, în centrul societăţii pentru a afla cine vinovat. sunt "Sa estimat că 1 din 4 romani, sub Ceauşescu, a fost un spion al guvernului.. Au fost mai mult de trei milioane de membri activi ai Partidului Comunist în 1989 - o şeptime din populaţia totală. "Există o criză morală care urmează să fie depăşite."
 
Ar putea fi însuşi regele vorbesc. Am întâlnit pe nimeni în Bucureşti care nu au reuşit să-i atribuie popularitatea Frontului Salvării la ignoranta, emoţii, toropeală, şi teamă; am întâlnit nici unul care nu se aştepta Iliescu e guvern, în cele din urmă, să fie altceva decît o durere pentru România. Regele a avut de asteptat o victorie Front solidă în alegeri - "? Dar 89 la suta", a exclamat atunci când a fost concordanţa inch "Tu nu te figuri precum că, chiar şi într-o democraţie adevărată. Este absurd ridicol. "La Geneva, Principesa Margareta vorbeşte despre" masă a omenirii sub crusta politică "a ţării şi declară oamenii sai sunt" grav înnebunită de durere "România nu are nici Havel., Printesa observă, nu Lech Walesa, nu Gorbaciov , nu Papa: "oamenii sunt în căutarea pentru o alternativă moral. Ele sunt în căutarea unui răspuns spiritual care tatăl meu poate oferi "Acesta este avantajul de a monarhiei constituţionale, care funcţionează ca un suveran de stabilizare şi alimentează o influenţă în societate. - Dincolo de politică, mai presus de luptă. Este în avantajul specific al lui Michael însuşi faptul că el este o entitate cunoscută, testate în timpul unele dintre cele mai dificile de ani de istorie din România. Off the record, Principesa Margareta a dat Iliescu "aproximativ trei luni" de la data alegerii sale în victoria inainte de a va reveni fie la o dictatură mai mult sau mai puţin deschise sau poate fi obligată, la fel ca el sau nu, pentru a se adapta adversarii săi, în interesul publicului comandă. Oricum, ea crede ca, prestigiul regelui este obligat să crească."El va curge prin ţară ca apa", a spus Margareta, "pentru că este o ţară sete."
 
Trei zile înainte de alegeri în România, Michael a fost invitat să abordeze o reuniune deschisă de deputaţi la Parlamentul European de la Strasbourg şi a fost salutat de la etajul al adunării de către italian Marco Radical Panetta, care l-au laudat - "Mihai de Hohenzollern" - - ca ". unul dintre puţinii români pentru a merita respectul celor cărora le pasă de democraţie şi libertate" A fost o acoladă complet neasteptate, un moment cu adevarat uimitoare, şi un semn al diversităţii de montare de sprijin pentru Michael În Statele Unite ale Americii. , de la casa sa din Baltimore, rabinul Iuda Glasner, care înainte de primul război mondial 11 a fost şef rabin al Transilvaniei, a devenit un fel de one-man lobby Michaelist printre grupurile de evrei Rabinul Glasner este nerăbdător în parte de a confirma eroism din timpul războiului lui Michael în numele lui. . evrei, dar el este, de asemenea, pentru toate scopurile practice, un monarhist constituţional Deci, este Doina Cornea, disident român, una dintre putinele femei a făcut o marcă - şi a supravieţuit - ca un oponent al Ceauçescus. Grupul pentru Dialog Social este de înţeles să simpatizeze cu principiile pe care Michael reprezintă:. Andrei Pippidi crede că, în Frontul Salvării continuă să arate culorile sale, intelectuali mai mult şi mai mult în Bucureşti vor miting la ideea monarhiei arida in Paris Eugene Ionesco, exilului românesc, care, în momente diferite, a făcut un nume pentru el ca tată al teatrului absurdului, recent, a apărut ca una dintre vocile cele mai elocvente în sprijinul lui Mihai.
 
Să spunem doar că nu văd cum ar putea fi un rege pericol, "Ionesco a scris în Le Figaro." Pericolul vine de la alţii. "Ar fi un lucru uşor, crede Ionescu," cu un pic de bani "şi un puţini "oameni buni", pentru a face cunoscut din nou rege în ţară. Toată lumea este de acord, indiferent de politica lor, că alături de memoria lui Nicolae Ceauşescu şi a lui Michael insetat de sange relaţiile şi familia sa şi-au asumat nuanta de îngeri. Pe 19 mai şoferul meu român şi am vizitat vila Ceauçescus ", împreună cu nedescris ofensator, socialist-fantasist nunta tort monstruozitate care Ceauşescu ridicat în centrul Bucureştiului şi a sărbătorit, grotesc, precum Casa Republicii. M-am gândit că soferul meu (care in acea dimineata au aşteptat, în conformitate timp de cinci ore pentru a cumpara o cutie de ulei de motor), ar fi cel mai deranjat de Elena Ceauşescu de program solid baie de aur, chintzes ei coşmar, gustul ei de prost gust în arta furate. (Fotografie o casă decorată de Miss Piggy şi veţi obţine o idee de vulgaritate epic de acest loc.) Dar nu: el a fost deranjat în principal, de termostate a văzut în fiecare cameră - "! Ei ar putea transforma în sus de căldură", a gemu - şi prin îndrăzneala mărime, risipa şi simplu a întreprinderii comuniste.
 
"Care au fost au de gând să fac aici", se întreba el, peering prin cavernă de o sala de întunecat în Palatul Poporului - "joace baseball?" El a ridicat din umeri şi a zâmbit în direcţia mea "Am avut deja regele nostru. , "a spus el." Al tău este obligat la un cost mai. "
 
*
 
Marlene Eilers este un genealog regal din Washington, autorul dintre descendenţii reginei Victoria şi editor, în timpul liber, de "Ştiri Rezervaţi Royal", un ghid periodic la literatură monarhistă care este de neegalat atât în ​​gama de listări sale şi sinceritatea de criticii sale. Nu există nici unul din America de care ştie mai mult de Dna Eilers nu despre naşteri, decese şi probleme în rândurile regal. Ea are păreri - cei puternici - cu privire la fiecare rege în istorie de la Irod pe jos. Michael este unul dintre preferatele ei.
 
"E o persoana I episcopie doar pentru a da o îmbrăţişare mare pentru a", spune ea (şi nu este genul de observaţia care vine adesea din gura ei). "E un studiu clasic al unei familii remorcher de război -.. El e clasic remorcher-de-dragoste copil prin timp el a fost douăzeci şi şase el ar trebuit să se ocupe cu lucruri mai mult decât majoritatea oamenilor fac in timpul vietii lor şi el s-au dovedit tot dreptul El a trăit cu scopul şi cu demnitate El a făcut o căsătorie iubesc copiii Săi-l adore Ele nu sunt pe medicamente -!... nu sunt pe "Dinastia" El se poate mândri "Atunci când Danielle!. Maillefer a fost recent în New York pentru a cilindru până în interesul Fundaţiei Principesa Margareta - Yehudi Menuhin a aderat la bord - a întâlnit destul de puţine persoane care se simţeau ​​la fel ca Dna Eilers au sfătuit-o să începem să gândim în termeni de ". mass-media. "
 
"Picture", spune unul dintre Mme Maillefer 's New York conexiuni:. "Iată un tip care a trăit toată viaţa în umbra de ruşine tatălui său. El are sânge albastru, nici bani, nici ţara, nici de origine. El este un ex-rege - el are tot interesul de a fi un parazit. Şi ce face el se dovedesc a fi? O stâncă. E un simbol de mers pe jos de stabilitate şi ortodoxiei. El este Calul Alb! "
 
Mme. Maillefer a fost înmânarea copii ale ultimului discurs regelui, care a fost difuzat în România la sfârşitul lunii iunie. La patru săptămâni după victoria Frontului covârşitoare în votul popular (nu trei luni, astfel cum Principesa Margareta a prezis) preşedintele Iliescu, într-o mişcare de a reduce diferenţa de opinie, plasate în cuşti în mineri din nou şi setaţi-le pierde asupra populaţiei. Sute de oameni au fost bătuţi şi răniţi în atac, zeci se presupune ca au fost ucise, mai multe au dispărut. "Este fără precedent", a declarat Michael în emisiune radio său, "ca un guvern care pretinde a fi democratic [trebuie] ceară o parte a populaţiei să ia legea în propriile mâini şi să încurajeze trei zile de violenţă de nedescris şi teribil ... In cateva ore, legitimitatea democratică pe care actualilor deţinători de putere a încercat să obţină de alegerile 20 mai a fost acum serios puse sub semnul întrebării. Destul de corect,. toată lumea se întreabă dacă ţara noastră nu se întoarce la timpul dictaturii Ceausescu. "
 
Am fost cu el la 17 mai, la Strasbourg, atunci când el a avertizat membrii Parlamentului European că democraţia nu a ajuns în România şi că alegerile ar trebui să fie amânată până când a făcut-o. A fost un discurs bine luate în considerare, dar aceasta a câştigat numai un paragraf în documentele de Vest si a fost emis nu mai devreme decât uitate de sute de reporteri care au avansat pana la Bucuresti pentru alegeri. Am citit toate certificatele de observatorii internaţionali ca votul a fost "corect" (chiar dacă au existat "nereguli" în campania Frontului); am auzit, de asemenea, motivele de manifestanţilor din Piaţa Universităţii, care a înfiinţat un funky, colorat , noapte-zi şi pentru a protesta împotriva lui Iliescu şi care ne-a avertizat în mod repetat că de îndată ce vom decamped - cât mai curând ochii lumii s-au întors - represiunea va veni. Au avut dreptate. Deci, a fost rege.
 
Stătea liniştit în Strasbourg, pentru majoritatea parte, impasibil, cu ochii înainte. El a fost curios să ştiu de fond şi de formare a traducătorilor simultane în Parlament. La un moment dat, mi-a spus o glumă despre un american sa întâlnit, un băiat bun vechi care a ranjit şi l-au întrebat, "Unde e coroana dvs. Daca esti un rege, în cazul în care este coroana ta?" A fost un moment când Michael pauză să-i salute Otto von Habsburg, vărul soţiei sale şi anterior moştenitor al imperiului austro-ungar, care mult timp în urmă a renunţat la titlul său şi care a făcut o carieră semnificativ de atunci ca un politician şi purtător de cuvânt pentru o Europă unită. am observat că Dr von Habsburg. plecat şi-i sărută mâna de Principesa Margareta şi că Michael părea mulţumit. Discursul său a urmat o dezbatere cu privire la profanare de morminte evreieşti de la Carpentras, o groază anti-semite care au avut mai mult de Europa în mai mult de un vacarm decât orice se întâmplă in Bucuresti.
 
"Este cu regret că am auzit de multe ori descris România ca fiind diferit de restul Europei", a afirmat Michael "Lipsa de experienţă şi de tradiţie democratică, o biserică docil, intelectuali agitat, demisia născut de dictatură lung -. Aceste lucruri sunt, fără îndoială, real, dar ele servesc numai să ascundă diferenţa mare care există între aspiraţiile poporului şi activităţile unui cerc îngust de conducătorii lor anterioare. Pentru a dori să fie trataţi cu demnitate, dorinţa de a practica credinţa cuiva şi să urmeze convingerile cuiva, de a duce o viaţă productivă - aceste lucruri nu au nevoie de o educaţie sau orice mare tradiţie. Acestea sunt cerintele natural şi fundamental al oricărei fiinţe umane. "
 
Ne-am plimbat în hol atunci când discursul a fost de peste, uita la o expoziţie documentară care povestita din istoria Parlamentului European. Regele a oprit pentru un moment înainte de o fotografie a lui Ernest Bevan, şi a zis, "Bevan a fost singurul care a fost cinstit cu mine Toate celelalte bate în jurul valorii de tufis.." El a zâmbit, clătină din cap şi a dat din cap, "socialist" - ca în cazul în care să spună, "nu ar stii asta? De ani de zile după abdicarea sa, el a încercat să trezească îngrijorare pentru România printre liderii lumii libere. El nu a avut succes. El a fost obligat să tacă chiar şi atunci când vărul său, Elizabeth II, acordat de cavaler de onoare pe Nicolae Ceausescu ca o răsplată pentru independenţa lui de la Moscova. Acum, lucrurile s-au schimbat, Michael observă: "Acum, noi ar trebui să tacă, ca să nu supere Moscova." El a scris George Bush despre situaţia din Bucureşti, şi James Baker, şi Ronald Reagan, şi Margaret Thatcher, dar el devine nici o satisfacţie. avertismentele Sale "nu sunt oportune."
 
"Am înţeles că principala preocupare în Statele Unite nu este de a strica Gorbaciov", spune Michael. "Ştiu că sună ciudat în om, dar la urma urmei, aceasta este ţara mea aceste lucruri se intampla la."
 
El sa uitat pe fereastră la lebedele de pe Rin şi a spus nimic mai mult. El şi fiicele sale s-au datorat înapoi de la Geneva. "Fiţi atenţi să nu te bătut peste cap," au fost ultimele cuvinte el a vorbit cu mine, atunci când a auzit că am fost pe drum spre Bucureşti. La ultimul minut, a existat o oarecare confuzie cu privire la drivere şi garda de corp (a familiei regale nu este folosit pentru a le au, dar au existat ameninţări), şi soţia primarului din Strasbourg a fost presat în circulaţie pentru a găsi un taxi Michael. Ea a fugit prin sala într-o rafală de eficienţă galice, toate gesturile şi dornici cuvinte ascuţite, şi în cele din urmă, zâmbind, regele a plecat.Aceasta a avut loc pentru mine că am fost el văzut pentru prima dată, ca unul este folosit pentru a vedea regi: prin sticla, astfel cum au viteza de pe drumul lor de la unele angajament. Soţia primarului este destul de subţire şi, şi ei republican cântat-froid a fost cu sufletul la gură pentru a biţi de vedere în faţa ei.
 
"Ei bine," a exclamat ea atunci când Michael a fost plecat ", care a fost ceva." Şi când m-am uitat la ea niciodată nu a deranjat să se ascundă emoţia ei. "C'est un roi", a spus ea "C'est un roi, finalement. . "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu