duminică, 23 octombrie 2011

Suntem un popor orfan... chiar daca parintii ne traiesc !!!

Fundaţia Horia Rusu,Institutul Român de Istorie Recentă şi Institutul pentru Liberă Iniţiativă , au organizat saptamana aceasta la Jockey Club, o prima dezbatere despre "Rolul Monarhiei in Romania Moderna!" Printre participanti, invitati de "calibru" ai societatii romanesti: prof Emil Constantinescu, acad. Dinu C. Giurascu, dl. Dinu Zamfirescu,  prof. Stelian Tănase, dl. Adrian-Silvan Ionescu, jurnalistul si scriitorul Radu Călin Cristea, prof. Vlad Nistor. 
Toti acestia sub "moderarea" de exceptie a prof. Adrian Cioroianu, au prezentat argumente  despre rolul pe care Monarhia l-a reprezentat in dezvoltarea si afirmarea Romaniei in Europa si in lume!
Nu vreau sa insist asupra dezbaterii, pe care o puteti citi pe site-ul "Spune si Tu" http://www.fundatiahoriarusu.ro/rolul-monarhiei-in-romania-moderna-momentul-aniversarii-regale-reprezinta-si-un-prilej-ca-problema-monarhica-sa-fie-pusa-pe-agenda-publica.html.
Vreau sa ma refer doar la declaratiile facute de catre Vicepreşedintele Jockey Club, Constantin Avramescu, care a deschis şi a încheiat dezbaterea cu câte o mărturisire. 
Prima, legată de Imnul Regal, ascultat în deschiderea evenimentului, care îl emoţionează şi astăzi la fel ca în copilărie. 
A doua, legată de 30 decembrie 1947, momentul abdicării Regelui. „În seara zilei de 30 decembrie, eram cu prietenii, ne pregăteam să mergem la un ceai, când a venit cineva şi ne-a spus: ” A abdicat Regele”. Am simţit cum mi-a trecut un fior de gheaţă prin ceafă şi mi-am dat seama că am rămas ai nimănui, că nu mai putem avea niciun sprijin şi nicio speranţă! Am trăit in acel moment ca si in zilele care au urmat, un sentiment al singuratatii, ca atunci cand ramai fara parinti...ramai orfan”, a spus Constantin Avramescu.
Asta au trait romanii atunci, sentimentul orfanului! Regele reprezenta totul pentru ei, reprezenta siguranta, grija pentru propriul popor indiferent de religie sau coloratura politica, certitudinea ca acolo sus pe tron este cineva care vegheaza asupra lor! Unsul lui Dumnezeu!
Poporul roman a ramas din 30 decembrie '47 sau 3 ianuarie '48, un popor...ORFAN! 
I-au fost smulsi din propria casa parintii naturali, fiindu-le impusi niste parinti vitregi, care i-au batjocorit peste 40 de ani! 
Si asta n-a fost tot! Dupa 40 de ani, orfanii s-au rasculat impotriva parintilor de imprumut, i-au dat afara din casa suprimandu-i, dar... nu le-au permis parintilor naturali sa revina acasa, ci si-au ales tot niste parinti de imprumut sperand ca viata lor se va schimba in bine!
N-a fost asa, pentru ca "pripasitii" erau tot din neamul "vitregilor", ranchiunosi pe cei care nu-i placeau si foarte darnici cu cei care-i iubeau!
ROMANI!
Incetati sa mai credeti in parinti de imprumut, care se gandesc doar la ei si la copii lor naturali! Parintii nostri daruiti de Dumnezeu sunt printre noi, dedicati si in slujba noastra! Capul Familiei Romane, MS Regele MIHAI I, implineste 90 de ani! 
Este singurul sef de stat din perioada celui de-al doilea razboi mondial care este inca in viata! Este Regele nostru, al tuturor romanilor! Un Rege modest, bland si bun! Un Rege care n-a suparat niciodata pe nimeni, care n-a raspuns rautatilor si mojiciilor cu care a fost murdarit! Un Rege care traieste doar pentru a-si iubi poporul!
LA MULTI ANI MAJESTATE! VA IUBIM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu