joi, 20 octombrie 2011

Oprea decoreaza spadasinele cu un ordin al carui "parinte" este ... !!!


Componentele echipei feminine de spadă a României au fost decorate de ministrul apărării, Gabriel Oprea, cu emblema ”Onoarea Armatei României”, distincţie pe care au primit-o datorită rezultatelor extraordinare pe care le-au obţinut la Campionatul Mondial de la Catania (Italia), unde au cîştigat titlul mondial. 
Frumos gestul de a le decora pe fetele noastre campioane mondiale la spada, daca n-ar fi electoral! 
 
Aceasta emblema a fost "inventatata" de ospataru' de la aparare, desi ea .... exista! 
Priviti: ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
Art. 1. - Se instituie Emblema Onoarea Armatei României, cu însemne de pace sau de război.
Art. 2. - Emblema Onoarea Armatei României reprezintă cea mai înaltă distincţie militară onorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare....
Art. 8. - (1) Emblema Onoarea Armatei României şi atestatul se conferă de către ministrul apărării naţionale pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României, personalului militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale, rezerviştilor, veteranilor de război, altor persoane fizice române, precum şi militarilor şi persoanelor fizice străine....
Art. 11. - La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă prevederile referitoare la Emblema de Onoare a Armatei României din Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 152/2006.
Art. 12. - Emblema de Onoare a Armatei României, acordată până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, este recunoscută în continuare.
Art. 13. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ministrul apărării naţionale,
Gabriel Oprea


Adica exista o distinctie de acest fel, dar nu era inventata de mine asa ca-i schimb putin denumirea si raman ca "parinte" inventator de decoratii!!! In locul lui "de Onoare" spunem "Onoarea"!!!!
Cam astia-s oamenii, fac orice pentru "celebritate" si voturi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu