joi, 1 august 2013

Pleșu îl critică pe băsescu ...


După jignirile lui băsescu adresate MS Regele MIHAI în 2011, cota regelui a crescut amenințător pentru băsea și republicani, indiferent de coloratura lor politică!
Abia aseară am găsit printre revistele mele o broșurică din august 2011, ce cândva era ditamai revista LUMEA , unde, într-un articol semnat de Viorel Patrichi și intitulat ”Între Rege și Mareșal”, omul de cultură Andrei Pleșu nu-l menajează absolut deloc pe coțcarul de la Cotroceni!



  Se poate numi un bun politician cineva care a reușit, în câțiva ani, să-și pună în cap toată suflarea națională?
În conflict cu , cu opozanții politici, dar și cu o parte a partidului din care provine, cu Rusia, cu Europa, cu unii dintre cei care i-au fost, cu bună-credință, apropiați, Traian Băsescu e în situația de a-și sabota, prin comportamentul lui, toate deciziile.
   E singur, dar nu în varianta eroică a reformatorului radical și neînțeles, ci în varianta cârcotașului nărăvit, imprevizibil, neloial, ocupat toată ziua să dea cu oiștea-n gard.
   Inițiativele sale, chiar când sunt pozitive, nu mai ajung să fie discutate în sine, pentru că toată lumea se oprește la portretul rebarbativ (REBARBATÍV, -Ă, rebarbativi, -e, adj. Cu aspect respingător, aspru, urât)pe care și l-a construit an de an, prin replici deplasate, ieșiri intempestive, capricii de moment. 

A vrut să fie , nu judecător de pe margine.
A reușit să fie un judecător fără judecată”.

De atunci din 2011, s-a produs vreo modificare în comportamentul băsescului? Mie mi se pare că nu, ba din contră a devenit mai feroce și mai ticălos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu