vineri, 16 august 2013

Vona Gabor a făcut declarațiile antiromânești cu știința lui Victor Orban și voia lui Traian Băsescu!

   A curs multă cerneală, lacrimi și sudori de ură și nervi după ce liderul partidului extremist maghiar Jobbik, Vona Gabor a declarat jurnaliştilor prezenţi la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că ”Ungaria are obligaţia de a susţine în faţa Uniunii Europene şi de a sprijini obţinerea autonomiei, revendicată de maghiarii din Transilvania”, apreciind că ”disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând...”!

   Ceea ce mulți nu au înțeles, unii din ignoranță, indiferență sau slaba pregătire intelectuală (majoritatea), alții voit (jurnaliștii pro-băsiști, maghiari de etnie română și invers și politicienii care-l pupă-n dos pe marinarul de la Cotroceni)și alții la ordin (SRI, SIE, STS etc), este faptul că acest ”război” al declarațiilor este unul inventat și pus la cale de Traian Băsescu, în cârdășie cu bunul său prieten Viktor Orban, făcut public prin gura liderului Jobbik!
   Toți trei au interese:
Premierul ungar și extremistul Gabor au nevoie de voturile românilor cu cetățenie maghiară care trăiesc în țara băsescului, iar chiorete are nevoie disperată de voturile acelorași etnici maghiari, dar mai vrea să-și apropie și voturile membrilor și simpatizanților PRM, acum când tribunul-nebun Vadim Tudor a fost trecut pe linie moartă!
   La anul sunt alegeri europarlamentare și EBA dacă-i susținută de maghiarime, peremiști și logic de țiganii lui coCIOABĂ, are șanse mari să intre în PE pe bune, fără să mai facă tacso mânării așa cum a făcut în urmă cu 4 ani, mai ales că acum Ponta e cu ochii pe fiecare mișcare a lui!
   Pe maghiari ”îi are”, pe țigani așijderea, problema este cu ”nebunii” lui Vadim, pe care nu-i poate momi decât transmițându-le un mesaj naționalist! Iată că prietenul Orban Viktor prin nefericitul Gabor Vona, i-au asigurat căpitanului de vapor o parte însemnată din voturile naționaliștilor peremiști, făcându-se că  ”latră” amenințător la autoritățile maghiare!
 Conform scenariului, Băsescu a reacționat prompt, autointitulându-se liderul luptei împotriva extremismului maghiar!

   Este foarte greu să previzionăm ce se va întâmpla în viitorul apropiat, dar ce este cert o reprezintă ușurința cu care suspendatul de anul trecut manipulează pe cine vrea și când vrea, chiar sub ochii autorităților române, ale lui Ponta și Corlățean,  dar protejat ”discret” de tovarășul Theodor Meleșcanu!
   Muntele Găina, la o bere cu primarii din Argeș, în vizită la Falcă, escapade cu șalupa și întâlniri cu fel și fel de vase și corăbii pe Marea Neagră, Cireșica, Păsărica, lacrimi la Izvorul Mureșului ... totul pentru țară, pentru Partidul To(lo)mac și pentru EBA!
   Și-i reușește al naibii de bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu